BAZA SETLERİ - YAZAR: CEREN ÖZMEN

BAZA SETLERİ - YAZAR: CEREN ÖZMEN

BAZA SETLERİ

Bu yazımızda sizlere baza setlerinden bahsetmek isteriz.
Baza setlerinde öncelikle dikkat etmemiz gereken husus, konfor ve renk olmalıdır. Öncelikle birkaç hususta detay vermek isteriz; Odanızda genel bir uyum yakalamak istiyorsanız abajur, lambader veya tablo çerçevenizin renkleri baza seti renginiz ile harmanlayabilirsiniz. Hatta bununla yetinmeyip halınıza da yatağınızın renlerini önce çıkaracak şekilde seçebilir ve bir kontrast dengesi sağlayabilirsiniz. Ayrıca başlığınızın da konforlu olmasına dikkat edin ki yaslanarak kitap okurken sırtınızın çok sert bir tabakaya değmesi ilerleyen zamanlarda sağlık sorunları yaşamanıza sebep olabilir.

Baza seti seçerken renklerin uyumu da oldukça önem taşımaktadır. Sizlere revaçtaki bazı renk tercihlerinden bahsedeceğiz.
Senemiz moda renklerinden gidecek olursak, ele almamız gereken başlıca birkaç renk vardır. Bunlardan öncelikli olan kahve tonudur.

Kahvenin her tonu, hem modaya uygundur hem de odanızda sıcak bir hava oluşturmaktadır. Birçok renk ile olan uyumu da ayrıca avantajdır. Mobilyadan kıyafete, makyajdan ayakkabıya kadar bu tonun yoğun kullanılması da bizi tercihlerimizde etkilemektedir.

Diğer bir rengimiz ise gri tonlarıdır.

Son yıllarda popülerliği ile zirveye yerleşen gri renk, adeta bohemliğin de öncüsü olmuştur. Gri renk hayatımıza yavaştan sızmaya başladığında, kasvetli bir hissiyat vermeye başlamıştı ancak zamanla bu renk tonuna bilinçaltımız alışmıştır hatta bu bizlere güven ve dinlendirici bir his de vermeye başlamıştır.

Diğer ele almamız gereken renk ise yeşilin tonlarıdır.

Ezelden beridir huzur veren yönüyle bu rengin tonları zaten hayatımızın her alanda yer almaktadır. Doğanın en güzel tonları bile yeşilin tonlarından oluşmaktadır. Ancak çok açık yeşil tonunu seçmeniz hata olacaktır hatta uykunuzu dahi kaçıracaktır. O yüzden daha koyu yeşil tonları tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır.

“Pembe gönlüm sende” diyerek evimize çiçek açtıran bu rengi de atlamak haksızlık olurdu.

Pembe renk, daha çok hanımların tercih ettiği renkler arasında yerini alsa da evimizin her köşesinde sık sık rastladığımız tonların başında gelmektedir. Hemen her tonla kombinlenebilecek kadar cesur bu rengimiz, sıcacık enerjisiyle yatak odamızda da tercih edilmeyi hak etmektedir.

“Mavi mavi masmavi” diyerek dilimize dolanan bu ton ise bizleri ferahlatan renkler arasında başı çekmektedir.

Mavi renk, tabi bilindiği gibi beylerin tercihleri arasında ilk sıradadır. Müthiş rahatlatan etkisi olduğu da kanıtlanmıştır. Mavinin her tonu, girdiği her kombini zenginleştirmiştir. Yatak odası kombinlerinde de zarafeti elinde tutan renkler arasındadır.

Şimdi biraz da konforumuz açısından nelere dikkat etmeliyiz onun için bir fikirler edinelim. Aslında en önemli hususlarımızdan biri, tercih ettiğimiz yatak tipidir ki yatak doğrudan uyku kalitesi ile ilişkilidir. Çok yoğun bir günün ardından dinlemek için kaçtığımız yerdir sıcacık ve rahat olan yatağımızdır. Gün içinde en yorgun olduğumuz anlarda aklımız istemsizce konforlu yatağımıza gider.

Uykumuzu güzel bir şekilde aldığımızda kendimizi yeniden doğmuş bir bebek gibi hissettiğimiz olmuştur. Eklem, bel ve sırt ağrılarımız da biraz yatağımız ile ilişkilidir aslında. Bu doğrultuda seçtiğimiz yatağın tam veya yarı ortopedik yatak olması çok önemlidir. Sağlıklı bir yataktan yana tercihimizi kullandığımızda gözle görülür bir fark hissedeceksiniz. Ağrılarınızda azalma, vücudumuzda atamadığımız yorgunluğunuzu attığınızı fark edeceksiniz. Yatağınız gibi yastığınız da ortopedikten yana tercih ettiğinizde boyun ağrılarının önüne geçmiş oluruz.

Tercih ettiğiniz yatağın çok yumuşak olması tercihlerimizden yana olmamalı çünkü yumuşak yatak omurganın şeklini aldığı için uyku sırasında rahatsızlık verebilir. Sert yapılı yataklar ise eklem ve kemiklerde ağrı meydana getirebiliyor. En iyisi orta yumuşaklıkta bir yatak tercih etmektir. Tabi eğer özel bir durumunuz veya rahatsızlığınız var ise doktor tavsiyesi ile yatak seçmeniz daha doğru olacaktır.

Daha birçok yatak ve baza çeşitlerimiz için sizleri şubelerimize ve web sitemizde görmek için sabırsızlanıyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: baza, baza çeşitleri, baza setleri, baza seçerken nelere dikkat edilmeli, mobilyada trend renkler, mobilya, hedefavm, hedef avm
Mart 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR