BİR KAHVEYLE 40 YIL HATIR BIRAKALIM MI? YAZAR: EDA ŞİMŞEK

BİR KAHVEYLE 40 YIL HATIR BIRAKALIM MI? YAZAR: EDA ŞİMŞEK

Hedef Avm ailesinden herkese merhaba,

Şimdi sizlere kendim için vazgeçilmez olan ki belki de birçoğumuzun tiryakisi olduğu konuya biraz ağzınızı sulandırarak giriş yapacağım müsaadenizle (:

Kahve desem kaç kişi el kaldırır?

Kahve kültürü bizim memleketimizde Osmanlı zamanında müthiş bir yer edinmiş, Cumhuriyet döneminde yerini sağlamlaştırmış ve şimdi de ebediyete kadar bize eşlik etmek için yoldaşımız olmaya ant içmiştir.


Doğu’sundan Batı’sına, Ege’sinden Akdeniz’e uzanan, önce gönüllerin sonra ağız tatlarının buluştuğu, eşsiz kokusu ve tadıyla, ister közde ister ocakta ama artık daha çok makinede pişirilen bu muhteşem içecek tarihte bir çok önemli insandan daha fazla yer tutmaktadır.

Fransız Devlet Bakanı Talleyrand’ın “Şeytan kadar kara, cehennem kadar sıcak, melek kadar saf, aşk kadar da tatlı.” diye tanımladığı kahvenin hem kültürümüzde hem de günlük yaşamımızdaki yeri yabana atılmayacak kadar önemli.

Güne iyi başlamak, ayılmak, belki de biraz keyif almak için alırız fincanı elimize..
Şimdi birer kahve eşliğinde okuyalım kahvenin o sıcacık yolculuğunu ve yaşamımızdaki yerini.

M.S 850 yıllarında başlayan kahve serüveni  günümüze kadar uzanmış ve farklı haller almış, her ülkede, her dilde farklı bir tat haline gelmiştir.

Bir tohumdan koca bir ağaca ve ağaçta biten çekirdeklerden öğütülerek fincanlarımıza gelen yolculuğu, aslında biraz zahmet ve emek istiyor ki belki de kahveyi bu nebze kutsallaştıran da geçtiği bu zorlu yollardır.

Öncelikle bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır deyimi nereden geliyor biliyor musunuz?

Anlatayım;

Rivayetlere göre, çok eski zamanlarda Üsküdar’da kahve satan bir esnaf, Üsküdar’a demir atan Rum bir gemi kaptanıyla biraz muhabbet ettikten sonra kendisine kahve ikram eder. Aradan tam 40 yıl geçmiştir ve canımız ülkemizde harp çıkmıştır.. Harbe katılan Üsküdar’lı kahveci esnaf maalesef esir düşmüştür ve çok zor durumdadır.. Allah’ın işi bu ya, esir düştüğü kampın başında gelin görün ki 40 yıl önce kahve ikram ettiği Rum gemi kaptanı vardır ve kendisini görür.. 40 yıl önce ikram ettiği kahvenin hatırına kendisini özgür bırakır ve kaçması için bir de yardımcı olur. Ah be kahve sen nelere kadirsin..

Sadece bu da değil kahvenin bizde ki mükemmel duygusal yeri, kız istemede damada verilen tuzlu  -Türk kahvesi desem.. Ne çektirdik damatlara değil mi? Olsun bir şey olmaz. (:

Ayılmak için içilen- Espresso desem? (:

Sohbete eşlik eden CAPPUCCİNO, cafede arkadaşı beklerken içtiğin AMERİCANO, sabah gözünü açar açmaz aradığın FİLTRE KAHVE gibi bir çok şekilde sunulan bu kahveleri en lezzetli hale getiren ise evlerimize, işyerlerimize kadar kolaylık sununan Kahve Makineleri ️ Ve size son zamanların en popüler ve evlerimize girdiğinde en yakın dostumuz haline gelen kahve makinelerini sıralayacağım. (:

Önceliğimiz tabi ki kültürümüzle de bütünleşen Türk kahve makinesi;

Fakir DUAL PRO

İster 4 fincan ister 8 fincan kahve çıkartma (ki biz hanımların misafire düşkünlüğümüz, kız kıza sohbetlerin dibine dibine vurduğumuz, koyu muhabbetlerin baş kahramanı kahveler için muazzam bir yardımcı), aynı zaman şekerli ile şekersiz tek seferde yapabilme, suyu otomatik alma, fincan boyutu, fincan adet seçme özelliği ve tabi kiiiii olmazsa olmaz bol köpüklü tam tadında en keyifli Türk kahve keyfi 💐

Şöyle bir durup hayal edin, mis gibi koktu değil mi? (:

DELONGHİ ESAM.3000

Tam otomatik kahve makinesi olan bu kahve makinesi, Latte – Espresso – Cappuccino – Americano - Macchiato kahve çeşitlerini bu üründe istediğiniz gibi yapabilirsiniz ki aynı zamanda çekirdek kahve öğütme, toz halde kullanma ve zamanlama özelliği ile de yine büyük kolaylıklar sunup hayatınıza keyif katacak.
Yahu bu kahve size başka ne yapsın (:

‘’Ahh şimdi olsa da içsek’’ dediğinizi duyar gibiyim. (:

Evet bence de yazımızdan sonra kendinize güzel bir kahve ısmarlayın hemen gecikmeden.

Benim favorilerim bu ikisi ama daha da çeşit var ve onları da diğer yazılarımızda siz sevgili okurlarımıza detaylıca yazacağım.

“Kırk yıllık hatır olsun “deyip tüm Türk kahve makinesi çeşitleri için sizleri de hem Hedef Avm şubelerine hem de web sitemize bekliyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: kahve makinesi,kahve,kahve keyfi,kahvenin tarihi,türk kahvesi,espresso kahve,kahve makinesi en ucuz,basit kahve makinesi,filtre kahve makinesi
Ocak 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR