Evimizin Gizli Kahramanı Dolaplarımız – Yazar: Sevde Kır

evimizin-gizli-kahramani-dolaplarimiz

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Evimizi derleyip toplayan, kıyafetten züccaciyeye, elektronik ürünlerden kişisel bakım ürünlerine kadar evimizin bütün odalarında yer verilen dolaplar, hayat kurtarıcı mobilya kategorisindedir. Kendi içinde çeşitlere ayrılarak, evimizin gizli organizatörü olmuşlardır. Bizler de bu blog yazımızda sizlere evimizin gizli kahramanı diyebileceğimiz dolaplarımız hakkında püf noktaları hazırladık.

 

Kıyafet Dolabı

Evin hane sayısına göre ve mobilyaların renk/model uyumuna göre seçtiğimiz dolapların dikkat edilmesi gereken birkaç ince noktası vardır:

  Öncelikle üründe kullanılan malzemenin 1. sınıf olmasına dikkat edin ki uzun ömürlü bir kullanım için bu önemlidir.

  Diğer bir nokta ise çekmeceli ve kapaklı dolap seçenekleridir. Kullanım alanınızın durumuna ve tamamen isteğinize bağlı seçeceğiniz bu 2 çeşitli dolap seçenekleri her koşulda işinizi görebilecek şekildedir. Genellikle kapaklı dolaplar daha fazla rağbet görmektedir ki bunda dolap kapaklarında ayna özelliğinin bulunması önemli bir etkendir. Burada devreye kapağın aynayı kaldırma kuvveti devreye girer. Kimi kapaklar aynanın ağırlığını kaldıramaz ve bel verebilir, bunu muhakkak ürünü alırken sorgulayın.

 

  Kıyafet dolaplarının genel olarak iç haznesinde küçük bölmeler bulunur. Bu bölmeler sayesinde iç çamaşırı, çorap, eldiven, atkı gibi ebatı küçük olan ürünlerinizde de bir düzen sağlayabilirsiniz.

  Kıyafet dolabı sadece üst baş için kullanılmıyor bizim ülkemizde, dolabın üzerine genelde yüklük yüklenmektedir veya kullanılmayan ya da nadir kullanılan ürünler dolabın üzerine kaldırılır. Bu sebeple ağırlık kaldırabilme kapasitesi öğrenilmesinde fayda vardır.

Not: Dolabınızın birkaç köşesine oda kokusu veya küçük keselerde saklı kokan bitkiler yerleştirirseniz ortaya hoş bir koku çıkacaktır. Yalnız kıyafetinize çok yakın olmamasına dikkat ediniz zira hem iz yapabilir hem de koku uzun süre kıyafetinizde kalabilir.

 

Mutfak Dolabı

Burada bahsettiğimiz dolap tabi ki beyaz eşya olan dolaplar değil. (: Kiler dolabı niyetine kullandığımız ve akabinde mutfağımızın diğer sıkça kullanılan veya kullanılmayan ürünlerini sakladığımız mobilyalardır.

 

  Öncelikle yine bu seçimi yaparken dolabımızın kalitesinin yani sıra özellikle mutfakta kullanılacağı için haşerelerin uzak duracağı bir malzemeden yapılmış olması çok önemlidir.

  Bakliyat koyulacağı için çokta güneş almayan bir noktada muhafaza etmeniz de kritik bir husustur.

  Mutfak dolabını diğer dolaplardan ayıran en önemli niteliklerden birisi, dolap kapaklı olsa da içyapısı muhakkak raflı veya çekmeceli oluşudur ki bu durum kullanımınızı oldukça kolaylaştırmaktadır.

  Dolabın, içine konulacak malzemelerin ağırlığını kaldırabilecek güçte olması dikkat etmeniz gereken diğer bir konudur. Malum, büyük kavanozlarda muhafaza ettiğimiz mamullerin sayısı fazla olabiliyor veyahut kiloluk bakliyat paketleri üst üste binince ciddi ağırlık yaratabilmektedir.

 

Banyo Dolabı

Evimizin diğer odalarına nazaran daha küçük olan banyo, dolabın minimize edilmiş ve hatta duvara gömmeli olarak da kullanılacağı şekilde tercih edilebilir. Havlu, kişisel bakım ürünleri, iç çamaşırı, temizlik malzemeleri gibi ürünlerin konulmasıyla işimizi oldukça kolaylaştırır.

  Banyo, oldukça nem ve ıslaklık alan bir kullanım alanı olduğundan buraya koyacağımız her mobilya veya metal dolaplar bu duruma dayanıklı olmak zorundadır. Tabi siz tercihinizi ahşap değil metalden yana da kullanabilirsiniz ama paslanma süreci ahşabın hasar görmesine nazaran daha hızlı ilerleyeceğinden açıkçası pek tavsiyemiz değildir.

 

Ayakkabı Dolabı

Ağırlıklı olarak kapı girişindeki yerini alan ayakkabı dolapları, bizim yine en ihtiyaç duyduğumuz mobilyalarımızdan biridir. Diğer adıyla portmanto olarak da bilinir.

  Eğer hane olarak kalabalık iseniz veyahut misafir trafiğiniz çok ise yapacağınız seçimin sizi rahatlatacak kapasitede olması mühimdir.

  Ayakkabı dışında bir de kaban, hırka gibi bir takım kıyafetlerin de asıldığı bu dolaplar, birden fazla fonksiyonludur. Kıyafet asacağınız kısmın sivri olmaması çok önemlidir ki hem kıyafetlerinize hem de onları aşarken size zarar vermemesi önemlidir.

Bu aparatın yapım maddesini mutlaka alırken kontrol etmelisiniz. Kıyafetinizde iz çıkaracak boya, metal (metalin paslanma durumu olduğundan), çok çıkıntılıysa kıyafette iz yapma gibi durumlarını muhakkak kontrol ediniz.

  Ayakkabı dolaplarının sürekli giyilen bir ürünü saklama durumu olduğundan belli aralıklarla havalandırmanız önerilir. Bu sizi hem yormayacak ve hem de yerleşecek pis kokuyu defetmenizi sağlayacaktır.

Not: Ayakkabılığınızın birkaç köşesine oda kokusu veya küçük keselerde saklı kokan bitkiler yerleştirirseniz oluşabilecek kötü kokuyu maskeler ve ortaya hoş bir koku çıkartacaktır.

 

Genç / Çocuk Odası Dolabı

Bebeklikten gençliğe kadar geçen bu süre zarfında iki dönem için de farklı dolaplar kullanılmaktadır. Hatta bu geçiş döneminde oda mobilyası baştan aşağı değişime uğramaktadır.

  Bebek odası dolap seçimi, öncelikle ebat olarak oldukça küçük eşyaları saklayacağımızdan bol çekmeceli olmalıdır.

  Bebeğimizin emekleme ve yürüme aşamasında düşüp kalkma durumu olacağından, çarpıp düşme olasılığını en aza indirecek şekilde, daha yumuşak kenarlı üretilmiş olması göz önünde bulundurulmalıdır.

Genç odalarında ise, kapaklı dolapları tercih edenler üst sıralardadır. Poster, çıkartma, ödev, resim gibi materyallerin yapıştırılması bu seçimde etkilidir.

Bilhassa genç odalarında gizli veya açıkta çekmece fonksiyonu olan dolaplar seçilmesi yine işinizi kolaylaştıracaktır.

Gençlerin biraz daha kuvvet uygulayarak kullandığı dolaplar, 1. sınıf kalite malzemeden üretilmiş olması sizi de uzun süre rahatlatacaktır.

Odaya göre ve kullanım alanına göre dolap model seçenekleri o kadar fazladır ki, seçmekte kararsız kalmanız olağan bir durumdur. Burada devreye biz giriyor ve hem bütçenize hem de evinize ve tabi zevkinize uygun seçimler yapabileceğiniz kapıları sonuna kadar açıyoruz.

Hedef Avm şubelerimizde ve Web sitemizde birçok dolap modeline ulaşabilirsiniz. Kaliteli hizmet sizin de hakkınızı diyor ve sizleri Hedef Avm’ye bekliyoruz.

Sevgiyle kalın..

 


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: dolap çeşitleri, en uygun dolap, ayakkabı dolabı, kıyafet doabı
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR