Klimanız İçin Genel Uyarılar ve Bakımı – Yazar Tuba Azak

klimaniz-icin-genel-uyarilar-ve-bakimi

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Hava sıcaklığı yükseklere tırmanınca herkes “nasıl serinlerim?” derdine düştü öyle ki hafif bir gölgelik yer bile iştah kabartır hale geldi. Tabi herkesin gönlünden geçen bu sıcakta buz kesen bir ortamda bulunabilmek. (:
Kimileri hem bütçesine hem hanesine hem de sağlığına istinaden tercihini vantilatör ve klimadan yana kullandı ama büyük bir kesim klimayı seçti.

Her geçen sene bir üst modeli üretilen klimalar hakkında tüm kullanıcıların bilmesi gereken birkaç püf noktası var: klimaların bakım ve temizliği nasıl oluyor?
İşte tam da biz HEDEF AVM olarak sizin tüm merak ettiklerinizi aktarmak için buradayız.

Öncelikle genel uyarılardan bahsedelim:

• Klimanın montajının yapılacağı mekandaki elektrik tesisatının uygunluğu tamamıyla tüketicinin sorumluluğu altındadır

• Klimanızın ayarları ihtiyaç olmadığı sürece değiştirilmemeli, güncel olan rakam neyse orada kalmalıdır

• Klimanın soğutma modu için 24 ile 28 °C arasında ısıtma modu içinse 25 ila 28 °C kullanımı daha uygundur

• Klimanız çalışırken evde pencerelerin kapalı olmasına dikkat edilmelidir

• Klimanızın filtreleri kullanım sıklığına bağlı olarak haftada bir kez en azından temizlenmeli, 3 ayda bir de genel bakımı yaptırılmalıdır.

Buz Çözme(defeost) İşlemi: Isıtma modunda iç ünitenin salınım kanadı kapanmış ise, iç ünitenin üzerinde bulunan yeşil renkli çalışma ledi kırmızıya dönmüşse veya iç ünitenin üzerinde bulunan gösterge panelindeki kırmızı renkli güneş sembolü yanıp sönüyor ise klimanın dış ünitede oluşan karlanmayı otomatik olarak eritme işlemini gerçekleştiriyor demektir. Böyle bir durumda servis çağırmanıza gerek yok, bu işlem yaklaşık 7 dakika kadar sürer. Klimanız buz eritme işleminin bitmesiyle birlikte otomatik olarak ısıtma işlemine kaldığı yerden devam edecektir.

Uzaktan Kumanda Algılamıyorsa: Belirli bir kullanımdan sonra kumandanın pili bitebiliyor ve kullanıcılar ürünle alakalı sıkıntı olduğunu düşünebiliyorlar. Bu durum karşısında öncelikli olarak yapmanız gereken; direkt klimadan ürünü aktive edip çalışma durumuna göre ardından kumanda pilini değiştirmenizdir. (:
Klimanız hâlâ çalışıyor endişe etmeyin.

Klimanız Isıtmıyor ve Soğutmuyorsa: Klimanızda modlar arası geçiş yaparken çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Ürün kendini durdurabilir ve bu durum için servis çağırmanıza da gerek yoktur.

Bu maddeler sizin klima ile alakalı bilmeniz gereken önemli hususlardır. Saydığımız maddeler için servis çağırırsanız ücret talep edebilirler.

NASIL BİR KLİMA ALMALIYIM?

Klima almadan önce neleri bilmemiz gerektiğini aktardık, peki şimdi nasıl bir klima seçmelisiniz.

• Teknolojinin gelişmesi ile inverter motor teknolojisine sahip ürünler elektrik tasarrufu bakımından en çok talep gören modeller arasına girdi. Haliyle hem cebinizi hem de evinizi düşünmeniz gereken bir olgu oldu artık. Bu yüzden seçeceğimiz klimanın A Enerji Sınıfına sahip olmasına özen gösterelim.

• Klimaları tercih ederken evinizin metrekaresine göre hesap yapıp buna bağlı olarak işinizi görecek bir klima tercih etmelisiniz.

• Klima çeşitleri 9.000 BTU / 12.000 BTU / 18.000 BTU / 24.000 BTU olarak satışa sunulmaktadır. Ufak bir görselle size yardımcı olacak detayları da hemen şuraya bırakıyoruz (:

Senetli alışveriş seçeneği ile kolayca bu ve daha birçok ürüne sahip olabileceksiniz. Hedef AVM mağazalarımızdan ve web sitemizden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hoşça ve esen kalın.. (:

 

*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.

Etiketler: klima, vantilatör, soğutucu, soğuk hava, serinleme, en uygun klimalar
Temmuz 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR