Oyuncakların Hikâyesi - Yazar: Sevde Kır

Oyuncakların Hikâyesi - Yazar: Sevde Kır

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Bu blog yazımızda, oyuncakların sihirli etkisini anlatacağız sizlere.
Bebeklerimiz dünyaya geldikten sonra, her geçen gün büyüdüğüne şahit olmak ve onlar için sınırsız fedakârlık yapmak, en elzem eylemimiz haline gelir. Onlar yol aldıkça ve serpildikçe, biz de çiçek açarız onlarla. Hele büyümeye başladıkça artık keşif zamanları gelir. Adeta bir gezgin, bir Indiana Jones karakteri gibi, her deliğe girip fark ederek öğrenmeye çabalarlar. Biz ebeveynler olarak üzerimize düşen ise, mümkün olduğunca bu gizemli dünyayı en hasarsız şekilde araştırmalarını ve kusursuzca fark etmelerini sağlamaktır. Bu ilerleyen süreçte kurtarıcımız tabi ki oyuncaklardır. Çocuklarımızın yaşına uygun, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri açısından oyuncak seçimleri müthiş önem taşır.


 

Dünya genelinde kabul gören, Barbie bebekler kız çocuklarına / oyuncak arabalar ise erkek çocuklarına ithaf edilmiştir. Ama artık bu yelpaze öylesine genişledi ki, oyuncakların hikâyesi başladı. Bir evin ihtiyacını giderecek her türlü eşyanın minimize edilmiş hali, oyuncak olarak sunulur oldu. Oysa ki hatırlayanlar olur muhakkak, eskiden abilerimiz/ablalarımızdan kalan, belki hasarlı ve sadece belli kalıplara sıkışmış oyuncaklarla geçirdik çocukluğumuzu. (:

Şimdiki nesil hakikaten o kadar şanslı ki bu konuda (ki çoğu konuda öyleler zaten), bir oyuncaktan bıksa diğerini önlerine sunuyoruz. Her ürünün envai çeşit seçenekleri mevcut. Aslına bakarsanız oyuncak deyip geçmemek de gerekir, zira çocukların hayâl dünyasını ciddi şekilde etkiler bu objeler.

Oyuncakların hikâyesi o kadar eskilere dayanır ki, yapılan arkeolojik kazılarda M.Ö. 2600 yıllarına ait olduğu tahmin edilen tekerlek ve hayvan figürlerinden oluşan nesneler bulunmuştur.

Artık günümüzde oyuncaklar; kumandalısı, portatifi, konuşanı, parça parçalısı, akülüsü ve daha çokça çeşitlendirilen kategorisiyle, dünyalarımıza girmiş ve çocuklar için gelişimlerine oldukça geniş kapılar açmıştır. Küçük yaşta başlayan eğitimlerde de artık oyuncaklar özenle seçilmekte ve sıkça kullanılır hale gelmiştir.

Miniklerimizin oyuncaklarla ilgili öyle güzel bir hayâl dünyaları var ki..
Barbie bebeklerini hayranlıkla giydirmeleri
5 çayı için oyuncak fincan takımında çay / kahve yapmaları
Kumandalı arabayla dünya turuna çıkmaları
Top ile milli futbolcu gibi çalımlar atmaları
Hamur ile ilginç şekillerde gizemli dünyalar oluşturmaları
Ve daha nice eylemleri, ileriki yaşantılarına da küçük ama ciddi dokunuşlara yol açmaktadır.

Bu güzel dokunuşlara, Hedef Avm olarak biz de eşlik etmek istedik ve yeni oyuncak standımızı hizmetinize açtık. (:
Sizleri hem Hedef Avm şubelerimize hem web sitemize bekliyoruz.

Hep birlikte paylaşabileceğimiz, çocuk saflığı ve temizliğinde bir dünya dileriz..

Sevgiyle kalın..

 


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: oyuncak, oyuncak dünyası, oyuncakların hikayesi, alışveriş, çocuk gelişimi
Nisan 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR