Sonbaharın Melankolisinden Nasıl Kurtuluruz? – Yazar: Sevde Kır

Sonbaharın Melankolisinden Nasıl Kurtuluruz? – Yazar: Sevde Kır

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Soğuk havanın kendisini yavaştan hissettirdiği, kışlıkların dolaplarda yerini almak için göz kırptığı, kuruyan yaprakların yere kavuşmasıyla muazzam görsel şenliğin yaşandığı sonbahar mevsimine giriş yaptık. Tabi bu görsel şölenin yanında bir de meşhur sonbaharın melankonisinin girdabına girmekten nasıl kurtuluruz sorusu var.

Daha çok hanımların yaşadığı bir melankoli olan sonbaharda hafif bir hüzün havası vardır. Kıyafetlerimizden konuşmamıza hatta yemek seçimlerimize kadar etkisi altına alır bu buruk romantizm havası bizi ve tadımızı bir tık kaçırmaktadır. İşte bu acımsı tadı bırakan havayı dağıtmakta tabi ki bizlerin elinde.

Sonbahara en çok toprak ve yeşil tonlarının yakıştığı düşünülürse (ki her sene renk trendleri değişse de starlar hep bu 2 renklerdir) tercihlerimizi buna göre yapmalıyız. Tabi herkes bu tonların heveslisi değildir, uçuk kaçık veya daha soğuk tonların sevdalıları da oldukça yoğundur.

Soğuğun etkisi altına aldığı bizler sığınacak sıcacık köşelere koşarız. Dışarıda üşüdükten sonra ısınacak yer veya materyaller ararız. İşte burada imdadımıza battaniyeler – ısıtıcılar – çay/kahve makineleri yetişir. Hem ihtiyaç hem günlük kullanımımız olan bu ürünlerin de kendi içinde birçok çeşidi vardır. Renkleri, modelleri, özellikleri, kullanım amaçları gibi kategorize edilmektedir. Kullanıcı olarak yelpazesi bu denli geniş ürünleri seçmekte zorlanabiliriz. Burada seçimlerinizi kolaylaştıracak seçenekler ve alanında uzman satış danışmanlarıyla Hedef Avm sizi karşılamaktadır.

BATTANİYELERCE

Yumuşacık dokusu, üzerimize aldığımızda bizi tüm varlığıyla sarmalaması, içimizi hemencecik ısıtmasıyla meşhur bu ürün hem sonbahar hem kış aylarının vazgeçilmezidir. Tek kişilik - çift kişilik – bebek battaniyesi seçenekleriyle bize sunulan modelleriyle başımızı döndürmektedir. Soğukta evimize gelip üzerimize aldığımız battaniyeyle film/dizi keyfi tamamlanır ya da dışarıda gittiğimiz bir mekânda soğuktan titrerken yardımımıza bu battaniyeler yetişir. Omuzumuza almamızla sakinleşir ve sohbete daha sıcak devam ederiz. (:

Şahsi olarak kullanacağımız battaniyelerde kullanışlılığı önemlidir ama renk seçimi de bir o kadar önceliklidir. Eğer mobilyalarınız açık tonlardaysa zıt bir koyu ton seçseniz bile sırıtmayacaktır. Ama mobilyalar koyu ve battaniye seçiminiz de koyu olacaksa bu görsel olarak sizi biraz boğabilir.

Pastel renkler her zaman sizi rahatlatacaktır. Bitki veya hayvan figürlerinin olduğu battaniyeler görsel keyif verirken pötikare veya kaz ayaklı modeller daha standarta kaçmaktadır.

KİTAPLARA SIĞINMAK

Kitap okuma alışkanlığı nasıl ki genel kültürü geliştiriyorsa strese iyi geldiği de kanıtlanmıştır. Ruhumuzun ihtiyacı olan sakinlik ve dinginliğin ilacı olan kitaplar özellikle kış aylarında popülerliğini arttırmaktadır.
Belki yorgun belki bunaltıcı bir günün ardından, merakla satın veya ödünç aldığımız kitabımızın sayfalarına gömülmek en iyi terapilerdendir. Kitabın bizi alıp götüren cümlelerinde kaybolurken biraz da hayallere dalmak müthiş keyif vericidir, bilen bilir.

Havanın soğukluğunu battaniyemizle hafifletirken bir yandan kitabımızı okuyupdiğer yandan çayımızı/kahvemizi de yudum yudum içmek bu anın kalitesini arttıracaktır.
Burada size bu ihtiyacınızı da karşılayabileceğiniz çay/kahve makinelerinin çeşitleriyle biz eşlik ediyor olacağız. (:


Kitap severlerin her zaman hayalini kurduğu bir kitaplık veya kütüphane köşesi mutlaka vardır, kendimizden biliyoruz. (:
Bu konuda da sizi ferahlatacak bir haberimiz var! Hedef Avm’de birbirinden farklı ve her zevke ve keseye hitap eden kitaplık modelleri mevcut. İster bohem tarzı ister klasik, dilerseniz sade dilerseniz rengârenk ve daha fazlası için şubelerimiz veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

ÇAY / KAHVE MAKİNALARI İLE İÇİMİZİ ISITALIM

Eve gelindi, yemekler yenildi, TV karşısına geçildi ve işte son dokunuşla gün sonu kapaması yapılıyooooorr. Çay/kahve makineye koyuldu ve düğmeye basıldı, o sırada küçük bir atıştırma tabağı da hazırlandı veee fokurdama sesi ile lezzetli ve keyifli anların dakikaları geldiiiii. (:

Mutfak dekorunuza göre seçebileceğiniz bu makineler sizlere hem müthiş kolaylık hem de lezzetli tatlar bırakmak için hazırda bekliyorlar. Türk adetlerinin en başlarına oturan çay ve kahve ikilisi hem kendi içimizde hem de dost meclisinin aranan baş aktörlerdir. Ne bu içecekler olmadan sohbet edilir ne de keyif yapılır. Olmazsa olmazımızdır.

SALLANIR KOLTUK KEYFİ

Çok yorgunsunuz, keyfiniz kaçık, canınız sıkkın. Zaten sonbaharın mahmurluğu da üzerinize sinmiş.. Bunlara artık son veriyoruz bu alamet-i farika ile!
İşte sizi iliklerinize kadar rahatlatacak ve keyfinizi arşa çıkarak o muhteşem mobilya karşınızdaaa!

Sahip olduğunuz anda size “daha önce neden hiç sahip olmadım” dedirtecek bu sallanır koltuklar.
Sallanır koltuğa 1 defa oturmanız artık sonsuza dek kendisiyle gönül bağı kurmanız için yeterlidir. Tüm haşmetiyle sizi gevşeten bu harikulade ürün sadece yorgunluğunuzu almıyor aynı zamanda TV karşısında programları keyifli izlemenizi de sağlıyor. Emin olun bu koltuğa tüm aile bireyleri hatta evcil havanınız varsa onlar da oturmak için sıraya girecektir. (:

 

LAPTOP SEHPALARI İLE EVDEN ÇALIŞMA KOLAYLIĞI

Şimdi diyeceksiniz ki bunun konumuzla ne ilgisi var?
Evet, çok yabancı gibi dursa da günümüzde home office sistemi yaygınlaştıkça bu gibi materyal seçenekleri çoğaldı.
Soğuk havalarda evden çalışırken tüm gün sandalye üzerinde veya koltukta 2 büklüm olmak yerine sizin zevkinize uygun ve portatif yapısıyla göz bebeğiniz olacak bu sehpalardan mutlaka edinmelisiniz.
Evinizde daha konforlu bir iş/çalışma ortamı hazırlayan laptop sehpaları sizi evinize bağlayacak ve soğuk havalarda daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır. Daha verimli çalışma size başarıyı getirirken aynı zamanda sizin depresyondan çıkma aşamanızı hızlandıracaktır. (:

Evet biz bu melankoni havasını aşabileceğiniz tüyoların birkaçını sıraladık, sıra sizin bunlara sahip olmanıza kaldı. (:
Hedef Avm şubelerinde ve web sitemizde bunlar ve çok daha fazlasına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
İyi bir kış ve sonbahar diliyoruz..

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: sonbahar, sonbahar renkleri, sonbahar kombinleri
Eylül 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR