Beklenen Kutlu Ramazan Bereketiyle Geldi - Yazar: Tuba azak

Beklenen Kutlu Ramazan Bereketiyle Geldi - Yazar: Tuba azak

Beklenen Kutlu Ramazan Bereketiyle Geldi

Ve beklenen on bir ayın sultanı geldiiiiii... Geldiğinde beraberinde tatlı telaşını da getiren kutlu misafir, bereketiyle annelerimizin mutfaklarındaki telaşı, çocukların mutluluğuyla, güzellikleriyle muhabbetiyle en güzel şekilde hanemize girdi.

Öncelikle eski ramazanları yâd ederek giriş yapmak isteriz içeriğimize (:

Bir kez daha gelişiyle ahlâkımıza genişlik veren, dillerimize güzellikler katan, sabrımıza sabır işleyen, işlerimize bereket veren Ramazan ayının, hepimiz açısından maddi ve manevi olarak yükselmemize sebep olmasını dileriz sizlere.

Ramazan Sofrasının Büyüsü

Eveeeet annelerimizin sofrasına telaşe gelir dedik ki buluşmaların da gerçekleştiği bugünlerde, bürünen en güzel hâldir o telaşlar (: Hem açlığın vermiş olduğu iştah hem de ağırlayacağımız misafirlerimiz için türlü türlü birbirinden lezzetli yemekleri soframıza döşer ve konuklarımızı ağırlarız.

Ramazan ayının verdiği huzurla yapılan yemeklerin lezzeti, sofraya kattığı bereketi, en ince detayına kadar kurduğumuz sofranın önemli detaylarından biri olan masa örtüsü ile ilk şıklığımızı edinmiş oluruz. Masa örtüsü deyip geçmeyelim tabi, yine bilen bilir sergilediğimiz birçok tabak takımlarımızdan yemeklerimize tüm rengini daha da güzel yansıtmış olan naçizane katlanabilir, kendi küçük işlevi büyük olan örtülerimiz renk renk desen desen beğenilerimize sunulmaktadır. Biz hanımların yakından takip ettiği, evimizin ve çeyizlerin olmazsa olmasıdır masa örtüleri. (:

Masa örtümüzle birlikte var olan kombin yemek takımlarımız da yine aynı şekilde masalarımızda yerlerini alır. Sonuçta soframızın bütününü sağlamak için a’dan z’ye tüm imkânları kullanırız.
Sonrasında yapılan o nefis yemekleri bizlerle buluşturacak olan çatal kaşık takımlarımızda sofrada asaletlerini sergileyip sunumlarımıza renk katmak için yerlerini alırlar.

Masaya yapılan son dokunuşlarda kişinin tercihine göre şamdan ve çiçeklerle bezenir (: Masa örtüsü, yemek takımı, çatal bıçak uyumu hazırsa artık yemek servisine geçebiliriz. Sofraların en güzel detaylarını belirleyen parçalar yerlerini aldığına göre, sıra sizin muhteşem ellerinizden çıkacak yemeklerde :)

İftara genelde çorbayla başlanılması uzmanların önerilerinden biri, malum onca saat dayanmış olduğumuz susuzluğa takviye ve yine aynı uzmanlar çorbadan sonra biraz da ara verilmesinden yana.

Yemeğe hafif başlayıp ardından ana yemeğe geçilmesi daha uygun, sonrasında da birçoğumuzun sevdiği gibi tatlı faslı başlar. Her gün heyecanla mutfakta yapılan yemekler tabi ki ramazanda ayrıca bir heyecan ve coşkuyla yapılır. Hele ki o yapılan tatlılar iyice bal olur şerbet olur bize. Ama onun da hafif olması öneriler içinde Kadayıf ve Güllaç muhtemel en hafif tercih edilen tatlılardandır ve tabi biraz da adettendir bu leziz tatlılar. (:

Sahurda da bol bol sıvı almalı, aşırı yağlı, tuzlu ve ağırlık verecek besinlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Sahurda sadece su içerek de yiyip yatmak son derece zararlı ama protein içerikli besinlerle birlikte beslenmek en sağlıklı yol olduğu uzmanlarca birçok kez anlatılmıştır.

Sahur, orucu sağlıklı ve rahat geçirmemiz açasından oldukça önemli bir öğün olduğu hemen herkesçe bilinir ki sahura kalkarak hem bedenimizi hem zihnimizi daha diri tutmuş oluruz. Evet uykunun en tatlı halinde uyanıp yemek hazırlamak veya yemek biraz zorluyor ama işin güzelliği de bu değil mi zaten? (:

Fazla zaman almayan, genelde kahvaltı ürünleriyle bezenen sofralar daha makbul olacaktır (: Açlığı düşünerek yiyeceğiniz ağır yemekler gün içeresinde size ne yazıktır ki elektrik su yol olarak dönecektir. (:

Malum yaşadığımız talihsiz korona bizleri birçok şeyden alı koydu ne yazık ki.. ):

Yeri geldi ailemizden, yeri geldi eş dost akrabadan mahrum bıraktı bizi. Fırsat güzel bir fırsat, gelişiyle içimize sevinç yükleyen ramazan ayı, gidişiyle burukluk bıraksa da yaşayacağımız anılarla akıldan silinmeyeceği bir gerçek.

İftar sofralarınızın neredeyse tamamını hazırlamanıza yardımcı olacak birçok ürün yelpazesiyle sizleri Hedef Avm şubelerine ve web sitemize bekliyoruz.

Paylaşma ayı olan ramazan ayımız herkes için mübarek olsun. Sağlığınızı ihmal etmeyin, görüşmek üzere..

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: ramazan ayı, oruç, sahur, ramazan tarifleri, aile, mobilya, züccaciye, küçük ev aletleri
Nisan 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR