Cep Telefonlarının Sihirli Dünyası – Yazar: Tuba Azak

Cep Telefonlarının Sihirli Dünyası – Yazar: Tuba Azak

Cep Telefonlarının Sihirli Dünyası – Yazar: Tuba Azak

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Daha önce de cep telefonlarıyla alakalı bilgi akışını sağlamıştık sizlere bloğumuzda ama bugün ikinci perde olarak telefonlarımızın teknik özelliklerinden bahsetmek istiyoruz sizlere.

Bu teknik özellikler, bizim telefonumuzu kullanmada çok daha etkin bir yol izleyip uzun süreli kullanım içinde bize yol gösterecektir. Daha etkin ve anlaşılması kolay olsun diye de soru cevap olarak gideceğiz.

Akıllı Şarj ile Akıllı Pil Özelliğini Etkinleştirme Nedir?

Akıllı cep telefonlarımızın pil özelliğini etkinleştirme durumu; pil ömrü azaldığında, telefonumuz çok ısındığında veya beklenmedik durumlarda kullanılmaktadır. Akıllı telefonlarda bu özellik etkinleştirildiğinde bu olumsuz durumları durdurma ya da sizi uyarma gibi özelliklere sahiptir.
Akıllı şarj etkinliği de telefonunuz şarjdayken %100 dolduğu zaman ise elektrikte olan telefonun şarj etme özelliğini devre dışı bırakıp pilinizin ömrünü uzatır.

Telefonumu Bul Özelliği Nedir?

“Telefonumu bul” özelliği daha çok IPhone’da kullanılan bir özellikti ancak sonralarında Android cep telefonlarında da bu özellik var olmaya başladı. Telefonunuzu bir yerlerde unutuyor ve koyduğunuz yeri hatırlamıyorsanız bu özellik tam size göre. Bu özelliği aktifleştirdiğiniz takdirde hemen yerini kolayca bulabilirsiniz.

Şimdi akıllardaki tek soru: bu nasıl mümkün oluyor? (:

Telefonu bulmak için kayıtlı olan Google hesabınızı herhangi bir yerden açıyorsunuz ve Google’a “cihazımı bul” yazıp gerekli adımları takip ederek konumu belirliyor, telefonu kitliyor ve çaldırabiliyorsunuz.

 Acil Durum Bilgileri Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Ne yazık ki bulunduğumuz bölge koşulu, hava şartları ya da kazalar gibi olumsuz durumlar yine bu uygulama kullanımında oldukça etkilidir. Daha birçok örnek verebiliriz. Başımıza gelebilecek herhangi bir kötü durumda telefonumuzun “ayarlar” bölümünden “kullanıcı hesapları” kısmında ACİL DURUM BİLGİLERİ yer almaktadır. Bu alandaki her şeyi doldurmak olası bir durumda cankurtaran niteleğinde olacaktır.

Ekran Kilidi Kapalıyken Arama Yapabilir miyim?

Bütün İOS ve Android telefonlarda bulunan sesli arama asistanını etkinleştirdiğiniz zaman, Google üzerinden ses tanımınız yapılmakta ve sonrasında telefonunuza dokunmadan dahi sesli aramalarınızı gerçekleştirebilmektesiniz. (: IPhone’larda bu durum biraz daha kolay tabi; hey Siri. (:

Telefonumu Tarayıcı Olarak Kullanabilir miyim?

Daha önceleri telefonlarda böyle bir özellik yoktu aslında ama artık telefonumuz aynı zamanda işimiz gibi. İstediğimiz dosyayı ya da belgeyi taratıp telefonumuza kayıt edebiliyoruz. Üstelik üzerinde değişiklikler bile yapabiliyoruz rahatlıkla ancak telefonda taratılan dosyaların görüntü kalitesi biraz düşük olabiliyor ama yine de ihtiyaç dahilinde büyük bir kurtarıcı. Bir de şöyle bir özellik var: birçok telefonda çektiğiniz resmi PDF’e çevirmek çok güzel bir özellik hatta istediğiniz dile çevirme özelliği bile var. Bu durumda merak ettiğiniz yabancı yazıları kendi dilinize çevirip içeriğini öğrenebiliyorsunuz.

Akıllı Telefon Ekranını Başka Bir Cihaza Yansıtmak Mümkün mü?

Telefonunuzdaki bir görüntüyü daha geniş bir şekilde yansıtmak istediğinizde sadece bir izinle ve bağlanmayla bunu gerçekleştirebilirsiniz. Seminer ve sunumlarda, sevdiklerinizle bir şey izlemek istediğinizde çokça güzel bir özellik haline geliyor. (:

İşinize yarayacak ve belki de daha önce bilmediğiniz bazı konuları ele almış olduk.(:

Sizlerde en iyi telefonları seçebileceğiniz ve inceleyebileceğiniz güvenilir bir adrese ihtiyaç duyuyorsanız Hedef Avm şubelerimize veya Hedef Avm web sitemize bekleriz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: cep telefonları, en uygun cep telefonları- ucuz cep telefonu
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR