Depreme Karşı Mobilya Dizaynının Önemi – Yazar: Sevde Kır

depreme-karsi-mobilya-dizayninin-onemi

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Tarihler 6 Şubat 2023'ü gösterdiğinde, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili ağır hasarlı şekilde etkileyen 2 büyük depremde büyük kayıplar verdik ve hâlâ daha yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz.

Doğanın doğal akışının dışına çıkıldığı durumlarda kendisini şiddetli şekilde hatırlatma huyu vardır. Deprem, sel, çığ, toprak kayması en çok bilinen doğal afetlerdir ve maalesef ki yıkıcı ve toparlanması zaman alan hasarlar bırakmaktadır. İnsanoğluna tüm imkânlarını sunan doğa, fazla suiistimal edildiğinde faturasını ağır şekilde kesebilmektedir.
Bu depremde de bir kez daha hatırladık ki: Türkiye deprem ülkesidir ve tedbir almak hayat kurtarır.

Peki mobilya dizaynının hayatımıza ve depreme etkisi nedir?

“Hayat Üçgeni” yani; “çök-kapan-tutun” yöntemi, deprem anında ciddi hayati önem taşımaktadır. Bu metot; olay anında olası bir çöküntüde kendimize hayatta kalabilecek kadar alan açmaya yarar.
Bulunduğumuz ortama göre koltuk, masa, yatak, sıra; koridor yanında ise duvar yanına çömelerek bu pozisyonu almamız önerilir.

Diğer bir nokta ise dolap, konsol, TV ünitesi, çalışma masası, beyaz eşya gibi öncelikli ürünler devrilme durumundan dolayı önemlidir ve duvara monte edilmelidir. Oturduğunuz binanın sağlamlığı dışında bir de evinizde veya iş yerinizdeki eşyaların dizaynı, monte ediliş biçimi, konuşlandığı yer oldukça ehemmiyet taşır.
Deprem veya farklı afetlerde bulunduğumuz bina zarar görmese dahi araştırmalar gösteriyor ki oda içindeki sabitlenmemiş eşyalar sebebiyle zarar görenlerin sayısı hayli fazladır.

 

Deprem ya da farklı kazaların etkilerini azaltmak amacıyla dikkat edilmesi gerekenleri sizler için sıraladık:

Duvara sabitlenebilecek tüm eşyalar arka kısımlarından görünmeyecek şekilde monte edilmeli ve risk en aza indirilmelidir
Ağır ürünleri, olası devrilme anında üzerinize düşme ihtimaline karşın size mesafesi olacak yerlere yerleştirmeniz ve monte etmeniz önerilmektedir
Ürünlerin üzerine ağırlık yapacak eşyalar mümkün olduğunca konmamalı veya hafif ürünler tercih edilmelidir
 Mobilya seçiminde özellikle ağırlığı olmayan, esnek yapıya sahip ürünler seçilmelidir. Hantal ürünlerden kaçınılmalıdır
 Yer değiştirme veya ev taşıma durumlarında ürünlerin duvardan sökümünde ürünlere zarar verilmemeli ki hem ürünün ömrü uzun olsun hem de yeni yerine yine düzenli şekilde sabitleyebilmelisiniz

 Ürün sabitlemek için kullanacağınız aparatların da kaliteli olmalı ve taşıma/tutma görevini en iyi şekilde yapmalıdır

Sadece deprem değil her türlü ev kazasına karşı da bu önlemler zaten alınmalıdır. Mobilyaları sabitledikten sonra bir nebze de olsa olası riskleri aza indirgemiş olursunuz.

Hedef Avm olarak, birbirinden çeşitli ürün yelpazesi seçimlerinizde yardımcı olacak Satış Danışmanlarımız ve Web sitemizin Canlı Chat kanalında her zaman destek olacağız.

Hiçbir doğal afetin, ev/iş kazalarının tekrar yaşanmamasını diliyor ve herkese sağlıklı günler diliyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: deprem, türkiye, mobilya dizaynı, deprem ülkesi
Şubat 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR