DÜŞLEDİĞİNİZ UYKU – YAZAR: Öznur Subaşı

DÜŞLEDİĞİNİZ UYKU – YAZAR: Öznur Subaşı

Hedef AVM’den herkese merhaba,

Sizi masallar diyarına götürecek, okurken gevşeyeceğiniz bir blog yazısıyla karşınızdayız!
Sizlere yapmayı en sevdiğiniz şey nedir diye sorsak cevabınız ne olurdu? Evet dediğinizi duyar gibiyiz; Uyku! Adı geçince bile esneyip rahatlıyor insan. (:
En sakin yolculuk uykudur. Kendinizi ödüllendirin ve buna uykunuzu kaliteleştirerek başlayın. Unutmayın ki her şeyden önce sizsiniz.
Bizler de Hedef Avm olarak uyku kalitenizi arttıracak fikirleri ve ürünleri sunmak için şahane fikirler hazırladık! Hedef Avm şubelerinde ve Hedef Avm web sitesinde bulabileceğiniz ürünler sizleri bekliyor.

Sabah erken saatlerde başlayan hayat maratonumuzun ve tüm günlük aktivitelerimizin en sessiz parçasıdır uyku. Gün boyu süren koşuşturmanın ardından derin ve konforlu bir uykuyu kim istemez ki.. Hepimiz uykunun öneminin farkındayız ama kabul edelim ki uyanmak ve yataktan çıkıp güne enerjik bir biçimde başlamak bazen zor olabiliyor.. Bazen yastık ve yorgandan ayrılmak istemiyoruz. İşte bu durumları yaşamamak için kendimize sormamız gerekiyor ne kadar kaliteli uyuyorum? Uyku konforum için uygun yastık, yorgan ve yatağı doğru seçiyor ve kullanıyor muyum?

Kaliteli uykunun en baş metaryeli tabi ki yastık, yorgan ve yatak seçimimizdir.
Peki, biz ne kadar kaliteli uyuyoruz dersiniz? Gelin birlikte inceleyelim;

Günümüz teknolojisi ve tekstil sanayinin gelişmesi sonucu o kadar çok yastık üretimi arttı ki seçenekler arasında bazen boğulup kalıyoruz acaba hangisi bana uyar diye. Bazen sağlık problemleri bazen de farklı sebepler ile aslında hepimizin tek ortak noktası olan konforlu ürünleri tercih ediyoruz.

                                  YASTIK

Ne demişti eskilerimiz “bir yastıkta kocayın”.

Eski dönemlerde evlenen her kızın illa ki çeyizinde olmazsa olmazı, devasa büyüklükte yastıklar konulurdu. Maksat, iki baş bir yastığa baş koysun ve ömür boyu ayrılmasın.. Ne kadar güzel ne kadar ince bir düşünce değil mi? Şimdi yine bu adet devam etmektedir fakat artık o büyük sert ve kalın yastıkların yerini daha kullanışlı, sağlık açısından daha uygun ve konforlu yastıklar yerini aldı. Neredeyse her bünyeye uygun yastık modelleri geliştirildi ve üretildi.

Doğru yastığı seçmek için yatağınızı tanımanız gerekiyor. Yastık seçiminiz kullandığınız yatağın sertliğine veya yumuşaklığına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kullandığınız yatak sertse eğer seçmeniz gereken yastık, bir miktar daha yüksek bir yastık olmalıdır. Yataklardaki sertlik seviyesi arttıkça omzun gömülme yüzdesi azalacaktır. Bu nedenle boynumuz daha aşağıda kalacaktır ki boynu gerekli yüksekliğe ulaştırmak için daha kalın yastıklar seçilebilirsiniz.

Yatağınız yumuşaksa bu sefer de omzunuzun gömülme yüzdesi artacak ve boynunuz gerekenden yukarıda kalacaktır. Yumuşak yatak tercih edenlerdenseniz, normalde tercih ettiğiniz yastıklardan daha ince bir yastık deneyebilirsiniz.

Konforu ve sağlığı bir arada tutan Othello markasının ürünleri sizi deliksiz uyutacak!

Bu modellere örnek olarak Visco veya Lateks yastıkları tercih edebilirsiniz.

Visco yastıklar dolgun yapısı sayesinde boynunuzu destekleyerek deliksiz bir uyku deneyimi yaşatacaktır. Yumuşacık dokusuyla ve nefes alan ve bu sayede hijyenik bir uyku sunan Visco yastıklar,  terleme yapmadan sağlıklı bir uyku deneyimi sunacak ve ağrı problemlerinize çözüm olacaktır. Aynı şekilde Lateks yastıklar da boyun bölgesine gece boyunca doğru desteği sağlayacaktır. Doğal gözenekli yapıları sayesinde hava alıp sizleri terletmeyecektir. Hele ki bu sıcak yaz günlerde en çok aradığımız özellik budur. (:

Anti-bakteriyel ve anti-alerjenik özelliktedirler

Yumuşaktır ancak gereğinden fazla gömülme yapmaz. Omurganın doğal eğrisinin korunmasını sağlar. Tüm uyku pozisyonları için uygun bir yastık modelidir.

Lateks ve Visco yastık modellerimizi mağazalarımızda bulabilirsiniz.

Aynı zamanda en çok tercih edilen modeller arasında Bamboo yastıklar da bulunmaktadır.

Dolgu malzemesinde bulunan mikro bambu tanecikleriyle uyku kalitenizi artıran Bamboo yastıklar, bambu lifleri sayesinde kumaşıyla teninize pürüzsüz bir temas sağlar. Doğal okaliptus ağacı liflerinin işlenmesi sonucu elde edilen kumaş vücut ısısını sabitler ve nemi dengeler. Doğal ipliklerin hammaddesi olarak kullanılan bambunun, nemi çok iyi çekmesi ve hava geçirgenliği sağlayarak bedenin nefes almasına yardımcı olması ayrıca UV ışınlarına dayanıklı olması, içeriğindeki kun maddesi sayesinde bambu, hijyenik özelliğini birçok kez yıkamadan sonra bile koruduğu birçok testte kanıtlanmıştır.


Doğal selüloz lif olduğundan bambu, oldukça yumuşak ve hafiftir. Yaz aylarının en tercih edilen yastık modellerindendir. Uygun taksit seçenekleri ile mağazalarımızda kolaylıkla bulabilirsiniz .

Bunun yanı sıra farklı özellikleri ile yün, kaz tüyü, pamuk, thermolid, elyaf, promed, ortapedik yastık modellerini de tercih edebilirsiniz. Tüm bu modelleri mağazalarımızdan uygun taksit seçenekleri ile bulabilirsiniz.

                             YORGAN

Yataklarımızın vazgeçilmezi, en sevdiğimiz ve sarılarak uyuduğumuz, hiç ayrılmak istemediğimiz yorganlarımız hayatımızın büyük parçasıdır.

Yine eskilere gidelim beraber, özel ve istisnai şekilde elde dikilen yorganlarımızz vardı rengarenk.. Günlerce uğraşılır, kullanıma hazır hale getirildi tabi bir de bu dev ve ağır yorganları yıkamak vardı. Tek tek dikişleri sökülür, yünleri güzelce yıkanır-kurutulur ve tekrar dikilip hazır hale getirilirdi. Şimdi bakıyorum da geçmişe ne kadar zormuş konforu yakalamak.. Günümüz teknolojisi ile bunlar da değişti tabi.. Her şey pratikleşti artık. Her tene ve kişiye uygun modelleri ile satışa çıkarılıyor. Uyku faktörünü en çok etkileyen hususlardan biri olan yorgan modellerimizi gelin birlikte inceleyelim;

Yaz aylarının en çok tercih edileni nano yarganlar şu dönemde en çok ihtiyacımız olan modeller arasında. Bu yorganlar nefes alan mikrofiber kumaşı sayesinde hijyenik bir tasarıma sahiptir. Özel olarak tasarlanan dolgusu sayesinde terletmez. Yumuşacıktır ve 30 derecede yıkanabilir. Tek kişilik-çift kişilik bebek yorganı olmak üzere birçok ölçüye sahiptir. Yaz aylarında kolaylıkla kullanabileceğiniz bir modeldir.

Bunun yanı sıra yazın en çok tercih edilen modellerinden biri de pamuk yorganlardır. Saf ve karışımsız pamuk kumaş, birinci sınıf kapitone dikişler ve yumuşacık pamuk dolgusuyla, 30 derecede yıkanabildiği gibi hava geçirgenliği sayesinde terletmeyerek sağlıklı uyku deneyimi sunmaktadır.

Herkes tarafından en çok tercih edilen ve çok dikkat çeken Aleo Vera yorgan modeli de bulunmaktadır.

Gençleştirici etkisinin yanı sıra, zindelik ve huzur veren yapısıyla mucize bitki olarak anılan Aloe Vera özlerine sahip yorgan modeli, cildin nem oranını dengeleyerek, uyku boyunca rahatlık ve serinlik verir ve deliksiz, huzurlu bir uykuyu sizlere ttıracaktır.

Hani derler ya “uyku ile güzelleşmek” tam da onu yaşatan bir yorgan modeli olup 30 derecede yıkanabilir, terletmez ve tüy kadar hafiftir.

Ve en sık tercih edilen kış modeli yün yorganlar listemizin sonunda;

Artık eskisi kadar ağır değiller fakat verdikleri sıcaklık hiçbir zaman değişmedi. Soğuk zamanın en sıcak arkadaşı yün yorganlar makinelerimizde de kolaylıkla yıkanabilir özelliğe sahiptir ve içerdiği doğal yün sayesinde soğuk zamanların kurtarıcısı olarak yataklarımızda yeriniz almaktadır. Hafif dokusu sayesinde terletmeyerek size sağlıklı ve sıcak uyku deneyimi sunmaktadır.

Uykunuzu ve sizi güzelleştiren eşsiz renk ve tasarıma sahip yastık yorgan modellerimiz ile siz değerli müşterilerimizi Hedef Avm şubelerine veya web sitemizde sakin bir yolculuğa davet ediyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: uyku, yastık, yorgan, uyku dünyası, kaliteli uyku, hedef avm
Haziran 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR