Evimizin Huzurlu Ortamına Ufak Dokunuşlar - Yazar: Sevde Kır

mobilya,halı

 

Bu yazımızda sizlere yorgunluğumuzun ve tükenmişliğimizin ve hatta bir türlü bitmek bilmeyen depresyonumuzun nasıl hayatımızdan küçük tüyolarla kışkışlayacağımızı, huzurlu bir ev dekorasyonuyla nasıl üstesinden geleceğimizi anlatacağız. (:

Çayımızı demledik ve kekimizi hazırladıysak turumuza başlayalım!

Öncelikle huzurlu bir hayat sürmek, maddi gerçeklerin de ötesinde olması gereken ve herkesin istediği şeylerden biridir. Buna sahip olmak için bulunduğumuz ortamın da bize huzuru yansıtması, her şeyiyle hissettirebilmesi önemlidir.

Dekorasyon, fiziksel bir çalışma olmasına karşın insanların ruh dünyasını etkileyen en önemli etkenlerden biridir.

Bulunduğunuz ortamın baskın ve zevksiz bir şekilde dekore edilmesi, sizin ruhunuzu sıkarken ferah bir dekorasyona sahip olmak ise psikolojik açıdan ayrı bir rahatlık ve ruhsal zenginlik verecektir. Aynı zamanda sizi motive de edecektir. Peki bu dengeleyici motifleri evimizde nasıl dağıtabilir ve kendimizi daha iyi hisseden objelere yer veririz dersiniz?

İşte size birkaç fikir!

YATAK ODASINDA DİNLENDİRİCİ RENKLERE YER AÇIN

Yatak odasının yaşam alanlarımızda dinlenmek ve huzur bulmak için değerlendirdiğimiz en önemli bölüm diyebiliriz. Bu yüzden sizi rahatlamanızı sağlayacak renkler, ışıklandırmalar ve ürünler kullanılmalıdır. Aslında bu söylediğimiz konular için genel geçer bazı kavramlar mevcuttur ancak bazı durumlarda kişiden kişiye göre değişir.

Mesela renkler açısından huzur vermesi için genel olarak mavi ve yeşil tercih edilse de bazı kişiler daha güvenli hissedeceği sıcak renk tonlarına kayabilir. Veya bunun dışında bazı kişiler kahve tonlarını seçerken bazı kişiler ise siyah ve gri tonları tercih ederek kendini bu şekilde güvende hisseder.

Işıklandırma konusunda ise genel olarak huzur verici renkler aydınlık ve beyaz ışık tarafında olsa da yine güvenli hissetmek isteyecek kişiler ise koyu sarı tonlarını tercih edebilir.

Genel duruma baktığımız zaman insanlar günün yorgunluğunu burada geçirirler ve diğer güne de burada kendilerini hazırlarlar.

O yüzden genel kavramlar yerine kişiler kendi iç dünyalarında nasıl rahat edecek ve güvende hissedecek ise bu seçimleri de ona göre yapmalıdırlar.

Son olarak özetleyecek olursak kişiler kendileri için en iyi ne ise onu seçmeli ve genel duruma uymak zorunda kalmamalıdırlar. Çünkü dinlenmek ve kendini sıfırlamak birey için çok önemlidir.

OTURMA ODASI İÇİN DİNLENDİRİCİ RENKLERE YER AÇIN

Oturma odası günün yorgunluğunu atmak için çok önemlidir. İnsanlar iş yerlerinden veya günlük işlerinden sonra kapıdan içeri girdiği an önce üzerini değişir ve sonra dışardayken hayalini kurduğu oturma odasına kendini can havliyle atar. Burada dinlenip kafa dağıtması açısından çok çok önemlidir.

Öncelik olarak oturma grupları buna göre seçilmelidir. Kimisi yumuşak oturumu severken başka birisi ise vücut şeklini korumak için sert oturumu tercih edebilir. Renk olarak ise gözü yormayacak ve kalabalık göstermeyecek bir seçim yapılabilir.

Krem ve kahverengi tonları üzerinden gidilip dinginlik sağlanabilir. Halı ve aksesuar seçimleri burada çok önemli bir rol oynar. Oturma grubuna uyum sağlayacak halı ve aksesuar seçimi dinlendirici ve sıcak hisleri kişiye aktarabilir.

Odanın aldığı doğal ışık da önemlidir lakin hafta içi günlerinde kişiler genel olarak geç saatte evde olacağı için asıl önemli olan yapay ışıklandırmadır. Bu konuda ise seçimler hem duvar rengi hem zeminin rengi hem de mobilya seçimlerine göre yapılabilir. TV ünitesi konulan duvarın arkasına da sıcak renkler içeren bir taş duvar kaplaması veya uygulaması yapmak bu dinlendirici ve huzur verici hissi arttıracaktır.

 Ayrıca oda içerisinde süs bitkilerinin kullanımı da buna katkı sağlayabilir. Ayrıca oda içerisinde yeterince yer var ise kişi kendisine sıcak bir köşe hazırlayabilir. Bunu salıncak veya okuma köşesi ile sağlayabilir. Veya penceresinde yeterli boşluk var ise orayı oturup uzanabilecek hale getirebilir.

Çıkıntı kısmı yumuşak oturum ve sarı tonlarında Led ışıklar ile dekor edilip odaya tamamen farklı bir hava katılabilir. Böylece hem kendine sıcak ve küçük bir oyma alanı yapmış olur hem de hafta sonları gün ışığı ile okuma eylemi kolay ve sağlıklı hale getirebilir. Kişi küçük dekor malzemeleri ve lambader yardımıyla bu dinlendirici hissiyatı güçlendirebilir. Böylece sağlıklı bir ortam yakalanmış olur.

ÇOCUK ODASINDA EĞLENCLİ VE DOĞAL OBJELER KULLANIN

Çocuk odalarının huzur dolu bir ortama vakit geçirebilmesi için tasarlayabileceğiniz “kendin yap” oyuncaklar çocuk odası dekorasyonunda önemli bir rol oynar.

Çocuk odalarında duvar dekorasyonu için dikkate almanız gereken bazı hususlarımız var ki bunlar; Hayvanlar ve doğayı içeren, eğitici ve geliştirici düzeyde duvar kâğıtları ve süslemelere yer vermenizdir. Bu sayede hem doğayı hem hayvanları onlara sevdirmiş olup hem de çocuk odası temalı bir oda hazırlamış olursunuz. (:

Zemininiz eğer malzeme niteliği uygunsa zemininiz üzerinde de bu tarz çalışmalar yapabilirsiniz.

CANLI ÇİÇEKLER OLMAZSA OLMAZINIZ OLSUN

Şayet canlı çiçeklere karşı aile bireylerinden kimsenin alerjik durumu yoksa mutlaka dekorasyonu canlı çiçekler ile tamamlayın. Canlı çiçekler hem ortama ayrı bir güzellik katmış olup hem de size ayrı bir huzur katacaktır.

Tercihen temizliği ve bakımı kolay canlı dış bahçe bitkilerine de dekorasyonunuzda yer açabilirsiniz.

YUMUŞAK DOKULU ÜRÜNLERE YER VERİN

Yumuşak dokuya sahip tekstiller, soğuk havalarda yaşayacağınız stres ve hatta depresyonun etkilerini psikolojik olarak üzerinizden atmanızı sağlayacaktır. Sonbahar ve ilkbaharın ilk aylarını da dahil ettiğimizde, uzun bir süre bu ürünleri dekorasyonunuzda değerlendirmeniz mümkündür.

Sizlere vereceğimiz tüyolar devam edecek olup bizi takipte kalınız.

Birden fazla marka ve modele yer veren ve ödeme seçeneklerinde de gönüllere taht kuran Hedef Avm şubelerine ve web sitemize hepinizi bekleriz.

Sevgiyle kalın..

 

 


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: dekor, mobilya, küçük dokunuşlar
Kasım 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR