Evimizin Olmazsa Olmazı Halılar - YAZAR: CEREN ÖZMEN

Evimizin Olmazsa Olmazı Halılar - YAZAR: CEREN ÖZMEN

 

Evimizin Olmazsa Olmazı Halılar

Evimizin tamamlayıcısı, uğruna ilmek ilmek işlenirken gözleri âmâ eden halı köşemize hoş geldiniz. Kahvemiz ve kekimiz hazır ise haydi başlayalım.
Hayalinizdeki evi ve odaları kafanızda tasarlıyorken ilk nereden başlarsınız? Aklınıza halının gelmediğine eminiz. Muhtemelen öncelikle koltuk takımı veya yemek takımı aklınıza gelmiştir. Seçenekler çoğaltılabilir ancak halının en sonlarda geleceğini tahmin ediyoruz. Aslında durup etraflıca bir canlandırma yaptığınızda, halı unsurunun daha önemli olduğunun farkına varabilirsiniz. Bir laf vardır ‘’Mobilyayı gösteren halıdır’’ diye, evet bu çok doğru bir tespittir.

Zeminle mobilya arasındaki geçişi sağladığından dolayı seçtiğiniz renk de çok önemlidir. Mobilyanın ayakları ile aynı renkte olmamasına ayrıca özen göstermek gerekir ki aksi takdirde, halı koltuğu oturma kısmına kadar yutacaktır. Hatta bir adım ileri giderek, seçtiğiniz halının rengi, duvar renginiz ile de benzer ise ekstra uyum sağlamış olursunuz.

Bunlara ek olarak, halının modeli koltuk takımınızın desenleri ile de uyumlu ise total yaklaşımı güzel değerlendirmiş olursunuz. Size ufak bir ipucu da vermem gerekirse, eğer sıcak bir iç mekân istiyorsanız, halılarınız büyük, tüylü ve doğal renklerde olsun ve halınızı koltuk takımınızın altına kadar uzatmanız evinizi hem daha geniş hem de mobilyanızla uyumlu gösterecektir. Böylece o internete hep gördüğünüz sinema ortamına, hem dinlendirici bir iş yorgunluğu atma ortamına ulaşmış olursunuz.

 

Halı seçiminin bir de dikkate etmeniz gereken teknik detayları bulunmaktadır. Bu detaylara da açıklık getirmek isteriz.
İlk olarak dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, halının iplik yapısıdır. Bunun sebebini bir örnekle açıklamak istersek; polip iplikten ve akrilik yapısında olan halılardan kaçınmalıyız. Sebebi ise polip iplik devamlı olarak tüyü yutar ve genel zemini hep serttir. Akrilik ise hav atma durumunu uzun bir süre boyunca devam ettirir. Bu hususta seçmemiz gereken iplik yapısı, viskon ve şönil iplik olmalıdır. Aynı zamanda hastalık karşıtı bir ürün istiyor isek bambu kabuğunda üretilen antibakteriyel ve antialerjik yapılarında bir ürün seçilmelidir.

 

Evimizin dekoru için, kendi rahatlığımız için halı seçtikten sonra evcil dostlarımız için de güzel bir tercih yapabiliriz. (:

 

Halı firmaları onları da unutmadı. Halı seçimlerimiz esnasında dikkat etmemiz gereken hususlar arasında halının iplik yapısının yüksekliği maximum değerde 4-5 mm (hav) olmalıdır. Böylece onları olumsuz etkileyecek durumdan kaçınmış olur ve tatlı dostlarımızın ömrünü uzatmış oluruz.

Bir başka husus da, dikkat etmemiz gereken halının inceliği veya kalınlığı olarak ayrıştırmayıp dokuma sayısına göre seçim yapmalıyız. Böylece yanlış bilinen doğrudan kaçınmış oluruz.

Halılar hakkında teknik detaylar başlıca bu şekildedir. Birbirinden şık ve geniş ürün yelpazesiyle sizleri de Hedef Avm şubelerine ve de web sitemize bekliyoruz.

Sevgiyle kalın

 


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.

Etiketler: halı seçimi, ucuz halı, halı modelleri, mobilya halı
Mart 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR