Genç Odası Dizaynı Nasıl Olmalıdır? - Yazar: Ceren Özmen

Genç Odası Dizaynı Nasıl Olmalıdır? - Yazar: Ceren Özmen

Genç Odası Dizaynı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklikten çocukluğa, çocukluktan gençliğe uzanan, en eğlenceli zamanları yaşadığımız bu yıllar, büyüdükçe mazide en hoş hatıralar arasında yerini alır. Bu zamanlarda atılan temeller, ileriki yıllarda birçok konuda bizi etkileyen ve hayat yolumuzu çizen faktörlerle dolu olur. Bunların arasında kendimize ait bir alan yaratılması ve bu alanın doğru ve verimli şekilde kullanılması, her bakımda bize sağlıklı bir yol çizdirecektir. Genç odası, bu sebeple gelişme çağında olan kişiler için önemli bir unsurdur.

Zamanlarının çoğunu geçirdikleri bu alan, gençler için olabilecek en iyi şekilde verimli dizayn edilmelidir.
Peki ya bu alanın dizaynına nasıl yaklaşmalıyız?
Öncelikle, genç odası sadece bizim değil, odanın sahibinin zevkine göre dizaynı yapılmalıdır.


Dilerseniz önceliği kız çocuklarının oda dizaynına verelim.
Seçim yaparken, ebeveynlerin çoğu, sanki kendileri kullanacakmış gibi oda takımı seçimini domine ederler fakat bu çok yanlış bir yaklaşımdır. Seçim yaparken sadece tavsiye vermeleri daha doğru olacaktır.


Kız çocukları için tavsiyemiz ise, o sene moda olan, sırf bazı renk ve tasarım kalıpları belli diye o şekilde seçime karar vermemeleri olacaktır. Çünkü bu odayı yaklaşık olarak 10 sene kadar kullanacaklardır. Öncelikle odayı kullanacak kişi kafasında, kendi ihtiyaçları ve zevklerini göre belli bir model ve kalıp oluşturmalıdırlar. Örneğin yaşının küçüklüğünden dolayı pembeyi çok sevmeleri, tüm odayı pembe seçmeleri anlamına gelmemelidir. Beyaz ağırlıklı seçip pembe detaylar barındıran bir takıma yönelmeleri daha sağlıklı olur ki hem modası geçmeyecek hem de bıkkınlık getirmeyecektir.



Ayrıca, beyaz genel geçer bir renktir ve modası geçeceği düşünülemez bile ki buna ek olarak, sevdiği diğer renkleri de detaylarda barındırmış olacaktır. Ayrıca günümüzde evler küçüldüğü için de odayı biraz da olsa büyük göstermek adına büyük bir boy aynası eklenmesi isabet olur. Zaten bilinir ki, ayna karşısında en çok vakit geçirenler kadınlardır. (:


 

Devamında halı ve perde ile de kombin tamamlanabilir. Kişiden kişiye değişir ancak, genel olarak kız çocuklarında sıcak renkler seçmek ve odanın çeşitli yerlerinde tüy aksesuarları kullanmak yerinde olabilir. Ek olarak da şifonyer pufu rahat ve geniş olmalıdır çünkü o kısım da oldukça fazla zaman geçirebilmektedirler ve konfor anlamında da ödün vermemek gerekir.



Genç odası düzenlemede erkek çocuk odası dizaynı daha az detay istemektedir. Erkekler, odalarının üstlerine gelmesini ve kalabalık olmasından hoşlanmazlar. Bu hem fizyolojik açıdan böyledir hem eşyalara çok takılmak istemezler. Genel bir yaklaşıma değinirsek de renk açısından daha koyu tonlara yönelebilirler. Gri ve koyu kahve tonları iyi bir seçim olabilir. Seçilen mobilyalar arasında gardırop yüksekliği fazla olmalı ve çalışma masası geniş olmalıdır. Bu yine fizyolojik açıdan daha doğru bir seçim olacaktır.


 

Seçilen mobilyalar ayna barındırmalıdır ve aralarda yeterince boşluk bulundurmalıdır. Ek olarak erkekler mobilyalara daha sert davranabileceği için seçilen mobilyanın malzemesinin de biraz daha dayanıklı olması iyi olacaktır. Halı seçiminde ise seçilen halının odayı çevrelemesi daha kullanışlı olacaktır.

Öte yandan, pembe-mavi ikilisinden hoşlanmayan bireyler için de soft renkler yine şıklığını konuşturmaktadır. Ceviz rengi, turuncu temalı renkler, kırmızı tonları, siyah, lila rengi ve daha birkaç renk daha, günümüzde popülerliğini ciddi şekilde arttırarak diğer renkleri sollamaya başlamıştır.



Özetleyecek olursak, oda seçimlerinde uzun vadeli düşünülmeli ve ihtiyaca göre seçim yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, günümüzün önemli bir kısmı kişisel odalarda geçer ve her dokunuş her detay bu alanlara değer katar.

Geleceğin mimarı, avukatı, öğretmeni, doktoru ve daha nice meslek grupları bu odalarda yetişecek ve bize müthiş değerler katacaktır. Biz genç odası dizaynı yaparken, sadece görselliğe değil geleceğimiz için de yatırım yapıyoruz. Çocuklarımız geleceğimiz ve söz hakkını onlara bırakarak seçimlerinde sadece yardımcı olabiliriz.
Birbirinden şık genç odası ve çocuk odaları ve daha nice ürün yelpazesi için sizleri de Hedef Avm şubelerimize ve web sitemize bekliyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: genç odası, genç odası takımları, genç odası dizaynı, hedef avm, mobilya, çocuk odası, kız odası, erkek odası
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR