GÖZÜNÜZ KAPALI YASLANACAĞINIZ DOSTUNUZ; SALLANAN SANDALYE YAZAR:GÖZDE AYTEKİN

salanansandalye

GÖZÜNÜZ KAPALI YASLANACAĞINIZ DOSTUNUZ; SALLANAN SANDALYE :)

Çalışan, ev hanımı, öğrenci ya da işsiz fark etmeksizin, hepimizin hakkı değil mi şöyle ayaklarımızı uzatıp dinlenmek? Evet, hakkımız dediğinizi duyar gibiyim. Eğer öyleyse sizi aşağıya bekliyorum :)

Hayatımızın bir parçası haline gelen ve asla ne zamandan beri bizle olduğuna dair bir fikir yürütmediğimiz sandalye, antik çağlardan beri insan yaşamı içerisinde yer almaktadır. Demek oluyor ki dün, sadece sen ben o değil, büyük büyük büyüüüük dedelerimiz için bile önemi düşündüğümüzden de fazla :)

Ama ben bugün öyle basit bir sandalyeden değil, sallanır sandalyeden bahsedeceğim. Evet aklında şekillendi değil mi? Hani şu Tweety ve Sylvester’daki Sylvester’ın sahibinin üzerinde keyif yapıp, örgüler ördüğü… Heh şimdi oldu! Ama öyle de değil, daha rahat daha modern halinden bahsediyorum. E, hadi artık diyorsunuz ama sabırlı olun lütfen :)

Öncelikle sadece bir sandalye deyip geçmeyelim… Biraz faydalarından bahsedelim;

Oldukça şaşırtıcı bir şekilde birden çok faydası olan sallanan sandalye, elde edilen veriler doğrultusunda insan yaşamına karşı büyük pozitif değerlere sahiptir. Bu durum başlarda şaşırtıcı geliyor olabilir. Bilimsel verilerle beraber değerlendirildiğinde oldukça mantıklı gözüküyor aslında :)

Sallanan sandalyeler, yer aldığı medya kaynaklarınca genellikle tembel bir mizansen içerisinde yer almış, insanlar da bu durumu doğal kabul edip, sallanan sandalyelerin yaşlılara ve miskinlere özgü bir araç olduğunu kabul etmiş… No, no, no, nooo! Bu güzelliği sadece onlara kaptırmak kendimize haksızlık olmaz mı? Evet bence de olur :)

Sallanan sandalyenin faydalarını tam manasıyla anlatabilmek ve konuyu özümsemek adına başlıklar kullanacağım ki daha fazla detay verebileyim :)

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Yapılan araştırmalar sonucunda dikkat eksikliği bozukluğu ve hiperaktivite bozukluğu yaşayan çocukların düzenli olarak bir sandalyede sallandığı takdirde daha iyi bireyler olma yolunda büyük adım attığı gözlemlenmiştir. Durumun oluşmasındaki temel etken, belirtilen hastalıklara sahip olan çocuklardaki hareket etme arzusunun sandalye tarafından gerçekleştirildiği ve bu durumdan dolayı çocukların dikkatlerini toplayabildiğidir. Çocuklarımız uslu uslu bir sandalye de oturup çizgi film izliyor… Oh be! Ne güzel olur değil mi?

Sırt Ağrısı

Off! Bütün gün ofiste oturduk ya da evde iş yaptık ne yorulduk ama değil mi? İşte yine burada birçok egzersizin ayrı bir türevi olarak gerçekleştirilen sandalyede sallanma faaliyetleri, sırt ağrılarına iyi gelmektedir. Doktorlar tarafından belirtildiğine göre: bel fıtığı olan hastalar, 5 dakika yalnızca ayakları,5 dakika yalnızca topukları ve 5 dakika yalnızca ayak parmakları ile kendisini iterek büyük bir tedavi gerçekleştirecektir. İşte bu kadar basit!

Hamilelik

Bebek alışverişiydi, bir yandan çalışıyoruz belki bir yandan ev işi... Ee zaten mucizenizi karnınız da taşımak bile bacak, bel, sırt ağrısına sebep olabiliyor. Destekçimiz yok… Tabii sallanan sandalyeyle tanışana kadar yok-tu! Kolik şikâyeti olan bebekler için de rahatlayıcı bir etki yaratan sandalye, bebeklerin hızlı bir şekilde uyumasına da ortam yaratacaktır. Tüm bunların yanında bilhassa emzirme işlemi sırasında büyük yararlar sağlayarak, anneyi rahatlatmaktadır. Olsun minik mucizeler yine de her şeye değer :)

Kalori Yakımı

Yapılan testlerin ardından yaklaşık olarak 1 saat boyunca sandalyede sallanarak 150 kalori yakılacağı hesaplanmıştır. Off! Ben bugün ne güzel şeyler söylüyorum yahu! Bende bir an önce ofisten eve gidip, sallanan sandalyemde keyif yapmalıyım :)

Şimdi gözlerinizi kapatıp, sallanan sandalyede keyif yaptığınızı hayal etmenizi istiyorum… Bütün gün yorulan bedenimiz ve ruhumuz bu güzelliği, bu huzuru hak etmiyor mu sizce de? Hak ediyor… Öyle değerliyiz ki aslında biz kendimiz kendi kıymetimizi bilemiyoruz… Kendinize değer verip, bu rahatlığa kavuşmak belki bir tık, belki bir mağaza kadar uzakta.

Sallanan sandalyemizi yakından görüp test etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum!

 

Hadi! Seni de hedefavm.com ve Hedef AVM şubelerine bekliyoruz… Geç kalma!

 


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: tvkoltuğu,salanansandalye,koltuk,ahşapsalanan,hedefavm,
Kasım 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR