KAHVE KEYFİ – YAZAR: Öznur Subaşı

KAHVE KEYFİ – YAZAR: Öznur Subaşı

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Sizler de güne kahve ile başlayıp enerjinizi kahveden alanlardansanız ya da gün içerisinde kendinizi çok yorgun hissettiğinizde “hadi bir kahve içeyim” diye kendinizi ödüllendirenlerdenseniz blog yazımız tam size göre! (:
Arkadaşlarınız ile sohbet aralığında yudumladığınız kahve mi yoksa “yok canım kahve yalnızlığı sever” diyerek cam kenarında içtiğiniz kahve mi diye sorsam cevabınız ne olurdu? Ne kadar çok ortama ayak uyduruyor değil mi bu içecek. Yılların alışkanlığı belki de hoş sohbetlerin baş tacı ya da yalnızlığın tek arkadaşı..
Peki siz kahvenizi nasıl alırdınız? Türk kahvesi mi, Nescafe mi, Cappicino mu, Espresso mu? Ne kadar çok çeşit var değil mi? İstediğimiz tat ve istediğimiz aromalı kahveyi artık her yerde bulabiliyoruz ve en önemlisi artık bunları evimizde çok yetenekli makinalar ile yapabiliyoruz! (:
Hadi gelin beraber bu muhteşem tadı bizlere sunan makinelerimizi inceleyelim.

Türk Kahve Makinesi

O yılların geleneği, asırların vazgeçilmezi.. Muhteşem kokusu ve muhteşem tadı ile her ortamın baş tacı Türk kahvesi.. En eski geleneğimiz, gerek kız isteme törenlerinin en neşelisi, gerek sohbetlerin en tatlısı, gerek yorgunluğun en iyi arkadaşı gerek ise dostlukların en güzel başlangıcı Türk kahvesi..

Eskiden ne güzeldi bakır taslarda kahveler pişirilir, lokum ile beraber servis edilirdi. Kahve dostun muhabbetine, sevgilinin gözlerine ve arkadaşın sohbetine içilir. Bilhassa her yemekten sonra vazgeçilmez hale gelirdi. Şimdi bu bakırların yerini ustalaşmış makinelerimiz aldı. Günümüz teknolojisi ile tasarlanmış akıllı makineler sayesinde artık kahve yapmak çok kolaylaşmış, hızlandırılmış ve tadında tek eksik olmadan pratik hale gelmiştir.


Türk kahvesi makinalarının en belirgin ve beğenilen özelliklerinden birisi, bol köpük yapması ve taşma sensörünün olmasıdır. En ufak bir taşma riskine karşı makineler sizi sesli olarak uyarıyor ve taşmasını engelliyor. Bunun yanı sıra bir seferde 5-6 bardağa kadar kahve çıkartabiliyor ve kendiliğinden su  hazneli olan kahve makinaları otomatik suyunu kendisi ayarlayabiliyor. Bu makinelerde yaklaşık 1,5 litre su haznesi bulunuyor ve suyu bitene kadar 20 bardağa kadar kahve çıkarabiliyor.
Kendinizi ödüllendirmek istiyorsanız, birçok renk seçeneği ve birçok farklı dekoru ile her mutfakta tarz yaratan bu mükemmel makineleri tüm mağazalarımızda uygun taksit seçenekleri ile bulabilirsiniz. (:

Filtre Kahve Makinesi

Kahvesiz güne başlayamayanlar sayısı olarak gün geçtikçe çoğalmaktayız. Kahve kültürü tarihten günümüze hızlı bir şekilde gelmekte ve hemen her toplulukta kahvenin farklı yapılışı ve çeşitleri ile karşılaşmaktayız. Dünyanın her yerinde farklı kahve çeşitleri ve türleri de bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de filtre kahvedir.

Peki nedir filtre kahve?

Bu kahve çekirdeğin en ince öğütülmüş halidir. Sıcak suyla buluştuğunda, fincanlarda iştah açan bir kahve kokusu oluşmaktadır.

Filtre kahve, köpüksüz ve siyah renktedir. Tadı ise Türk kahvesine göre bir miktar daha serttir. Ancak aromalı filtre kahvelerin tadı aromadan dolayı daha yumuşaktır.

Filtre kahve pişirilmez, demlenir.
Bu nedenle diğer kahvelerden daha farklıdır. Sıcak ya da soğuk tüketilebilir. Dünyanın bircok noktasında tüketilen bu kahveler, özel makinalarda hazırlanır.

Aromalı kahveyi tercih edenler için aroma fonksiyonu olan kahve çekirdeğinden daha yoğun, sert ve farklı bir lezzet sunan aroma özellikli makinaları tercih edilebilir ya da “ben geceden kahvemi hazırlayayım sabaha hazır olsun” diyenlerdenseniz, programlama özelliği olan makineler sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Kurduğunuz saatte kahveniz hazır olacağı için güne güzel bir kahve kokusuyla başlamak istiyorsanız bu fonksiyon sizin için güzel bir avantaj olacaktır.
“Ben kahvemi çok sıcak içerim orta sıcaklık bana yetmez” derseniz eğer ekstra sıcaklık ayarı olan ultra makinaları tercih edebilirsiniz.

Çok kullanımlık filtre ve su haznesinin çıkarılabilir olması gibi özellikler de bu makinalarda mevcuttur. Kolay temizlenme özelliği olan, hayatınızı kolaylaştıracak ve size çok vakit bırakacak bu makineleri mağazalarımızda rahatlıkla bulabilirsiniz.

Otomatik Kahve Makineleri

“Ben sert kahveyi tercih etmem yumuşak olsun, kendisini bana göre ayarlasın” diyorsanız eğer, tek tuş ile hem sütünü hem kahve ayarını hem de şekerini ayarlayan makineleri size öneriyoruz. Tam otomatik makineler size bu kolaylığı sağlayarak ister 3’ü bir arada kahve hazırlamanıza ister 2’si bir arada kahveler hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kolaylıkla temizlenebilme özelliği sayesinde sizlere oldukça keyifli vakit sunacaktır. (:

Su hazneli, süt köpürtme özellikli, bardağa göre ayarlı olmak üzere birçok çeşidi bulunan otomatik makineler, mutfağınızda bulunan kahve köşelerinizi süsleyerek size güzel bir deneyim sunmaktadır. Misafirleriniz ile beraber hoş sohbetler geçirmeniz de cabası.

Tabi ki kahve bahane sohbet şahane.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.

Kahve hatır işidir kıymetini bilenle içilir.

Kahve dostun muhabbetine, sevgilinin gözlerine, arkadaşın sohbetine içilir.

Ne çok söz söylenir bu muhteşem lezzet karşısında.

Sizlerin de dolu dolu sözler söyleyeceğiniz, muhteşem sohbetlere eşlik edeceğiniz güzel günlerinizin olması dileğiyle

Siz değerli müşterilerimizi, bir kahve içmeye ve hoş sohbetler etmeye mağazalarımıza davet ediyoruz. Dilerseniz web sitemizden 1 tık ile de bu ürünlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: kahve makinesi, filtre kahve, türk kahvesi, espresso, elektrikli ev aletleri, korkmaz, fakir, schafer
Haziran 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR