GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YATAĞIN EVRİMİ – YAZAR: Sevde Kır

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YATAĞIN EVRİMİ – YAZAR: Sevde Kır

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Bu yazımızda sizlere günün en tatlı saatini iple çektiğimiz, kendimizi en rahat hissettiğimiz ürün grubuyla karşınızdayız.

İlk yatak, araştırmalara göre Sahra Afrikasında bulunan Sibudu isminde ki mağarada keşfedilmiştir. O zamandan bu zamana konforun peşinde olan insanoğlu kullandıkları bu yatağı M.Ö. 3600 yıllarında Cryptocarya denilen bitkinin yapraklarından oluşan monokotiledonlar (çiçekli bitkiler) ile kaplamışlardı.

Taşları oyduk, uyku alanları yaptık. Üstüne biraz saman, biraz da yaprak koyduk ve dönemin dünyasında en iyi yatağa sahip olduk. Yazın kavurucu sıcaklarında o zamanlar serin bir mağarada güzel bir yatağa uzanıp uzun hayallere dalmanın verdiği huzurla uykuya daldık.

 Gıda tüketimi, giyinme ihtiyacı gibi vücudun temel ihtiyacının başlarında uyumakta oldukça önemli olup kaliteli uyku uyumak daha da önem arz etmektedir.

 Bu temel ihtiyacı fark eden girişimci Corbett ve AN Scott, 1904 yılında WW tarafından ilk yatak fabrikasını Kingsdown kurmuştur ve sonra yatak ayrı bir sektör haline gelip en çok rağbet edilen ürünlerin başını almıştır.
Uyku kalitesi hem ruhsal hem bedenen bizleri nasıl etkiliyorsa günlük rutinimize en çok yön veren eylemdir. Yanlış yatak seçimi fiziksel rahatsızlıkları ciddi boyutlara taşırken yorgunluğumuza yorgunluk katmakta ve enerjimizi sömürüp, mutsuzluğumuzu hat safhaya çıkarmaktadır.

Şimdi sizleri bu dertlerden kurtaracak yatak seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağız J

1931 yılında İngiltere’de Dunlop şirketi doğal kauçuktan üretilen ve mükemmel bir sönümleme, esneme ve yastıklamaya sahip olan lateks ile ilk lateks yatağı üretti, tarihe dünyanın ilk en pahalı yatağı olarak geçti.

Eğer yatak söz konusuysa İnsanoğlunun konforu için verdiği bu mücadeleyi hatırlayın. Uyku en temel ihtiyaçlarımızdan birisidir. Sağlığımız açısından ise kaliteli uyku şarttır. Çocukluk ve gençlik yıllarında kaliteli bir uyku alamayan, rahatsız ortamlarda uyumaya çalışan ve bu şekilde hayatının neredeyse yarısını geçiren bireyler ileriki dönemlerde bel ve sırt ağrılarıyla karşılaşırlar. Sadece bedensel değil ruhsal olarak kendilerini huzursuz ve bitkin hissederler.
Peki buna değer mi?
Ailenizin sağlığını ve konforunu kendimize en temel
HEDEF edindiğimizi gururla söylüyoruz. Şimdi size tanıtacağım yatağımızın adı Elizabeth.

Ana strüktür ve ped içine çift katlı yerleştirilmiş 1600 adet, her biri birbirinden bağımsız hareket eden Pocket ve 3D Balance Pocket yaylar ekstra konfor sağlarken, yatağın üst düzeyinde bulunan kalın ped; bel, boyun, eklem desteği sağlar. Az önce bahsettiğim konuyu hatırladınız mı? SAĞLIĞINIZ VE KONFORUNUZ en temel amacımız demiştim. Ayrıca çift çekirdek özelliği eşler arasında kilo farklılıklarına çözüm sunmaktadır. Bu ne demek oluyor peki?

Örneğin siz uyku esnasında sürekli hareket halindesiniz. Eşiniz ise bu sebepten dolayı uykusundan uyanıp verim alamıyor. Bu olumsuzluğun farkında olan ekiplerimiz ELİZABETH yataklarını geliştirerek sorunu kökten çözüyor.
Siz bu yatağın bağımsız yayları sayesinde eskisi kadar hareket halinde değilsiniz. Olsanız dahi eşiniz bundan rahatsız olmuyor. Ne mükemmel bir çözüm ama… Öte yandan yüzey ve yan duvarlarında kullanılan antibakteriyel viskon kumaş nem alma özelliğiyle vücut ısısının sabit kalmasına yardımcı olur.

Ekstra Kalın 3D Balance Pocket Yaylı Ped

Konforu arttıran kalın ped ile basınç dağılımı sağlayarak ekstra
rahatlık sağlar.

 Ekstra Kalın 3D Balance Pocket Yaylı Ped

Konforu arttıran kalın ped ile basınç dağılımı sağlayarak ekstra
rahatlık sağlar.

1600 Adet Yay

Her biri birbirinden bağımsız hareket eden 1600 adet çift katlı paket yay sistemi.

Özel Kabartmalı Dokuma Kumaş

Kayın ağacından elde edilen Visconun nem alma özelliği vücudu serin tutar. Ayrıca, ipin narin ve düzgün eğirme özelliği, yumuşak bir tuşe hissi vererek yüzeyde daha konforlu bir yapı sunar.

 Çift Çekirdek

Eşlerin uyku esnasında birbirlerinin dönüş hareketlerinden rahatsızlık duymalarını engeller.

Tam 5 yıl garanti kapsamında olan bu ürün size, sağlığınıza ve bütçenize dost olacaktır. İstenilen ölçülerde tek veya çift kişilik üretilebilmektedir. Kaliteyi ve konforu size kesintisiz sunmakta olan Ewos markamız Elizabeth yataklarını siz değerli okurlarımız ve müşterilerimize Tüm Hedef Alışveriş Merkezleri Baza Başlık ve Yatak bölümde sergilemektedir.

Bu konforu size tüm seçenekleriyle sunmak için hepinizi Hedef Avm şubelerine ve web sitesine bekliyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: yatakodası,bed,yatak,hedefavm,yatak,ewos,EWOS,BEDDİNG,PLUMY SET
Kasım 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR