Kış Dekorasyonu Nasıl Olmalı? – Yazar: Sevde Kır

kis-dekorasyonu-nasil-olmali

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Soğuk hava sevenlerin dört gözle beklediği, sıcak havaya müptela olanların hoşnutsuz olduğu kış aylarına adım atmış bulunmaktayız. Kış ayı= ısınma ihtiyacı demektir bu da bizleri ihtiyaca yönelik materyallere yönlendirmektedir. Bütçemizi zorlamadan ama konforumuzu ve şıklığımızı da göz önünde tutarak seçimler yapabileceğiniz harika bir blog yazısı hazırladık sizlere.

Evimizin kış dekorasyonu hem göz hem de ruh zevkimize göre düzenlemek mümkün. Sadece bizi ısıtan ürünler değil kalbimize dokunan ve ısıtan dekorasyon da önemli bir ihtiyaçtır.
Renk ahengi, eşya uyumu ve minimalist dokunuşlarla dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.
Örneğin; krem rengi ve toprak rengi ağırlıklı mobilyalarda odanızda yer vereceğiniz (canlı veya cansız) bitkiler sizi sakinleştirirken ağırlıklı açık tonlar kullandığınızda da sizi ferahlatacaktır.

Kış dekorasyonu seçimleri nasıl olmalı sorusu da burada ortaya çıkıyor: sizin zevkinizle ve yeni trendlerin harmanıyla ortaya şahane bir dekorasyon çıkabilirsiniz. Eğer “ben moda renklere tabi kalamam” diyorsanız da uçuk kaçık veya pastel tonlarında bir kombin de sizi mutlu edecektir. Bu tonlar bir süre sonra sizi yormaya başlar yalnız bizden söylemesi. (:

Renklerin kendi içinde inanılmaz bir uyumu ve rahatlatıcı bir etkisi vardır. Belki biz sadece kıyafet kombini olarak günlük hayatımızda buna dikkat ediyoruz ama renklerin etkisi hiçte görmezden gelinecek bir konu değildir. Hele ki kış dekorasyonunda bu durum daha da titizlenmemiz gereken bir durumdur.

MOBİLYALARIN DİLİ OLSA

En çok vakit geçirdiğimiz ürünlerin başını mobilyalar çekmektedir. Koltuk takımı, masa takımı, Tv ünitesi, konsol, genç odası gibi eşyalar hem uzun soluklu kullanım için hem de ihtiyaca yönelik alınır. Bu mobilyaları seçerken hep göz önünde olacakları için evin m2’si, güneş alma durumu, halısı, perdesi, duvar boyası rengi gibi birçok unsurlar dekorasyonun oluşumunu etkilemektedir.
Ev hanımlarının daha çok üstüne düştüğü bir konu olan dekorasyon kendi zevkimizle birlikte modayı takip etmekten de geçiyor.


 

Mobilyada soft renkleri tercih ediyorsak halı veya perdede pastel renkler seçerek odanın havasını değiştirebilirsiniz. Tam aksine giderek yine pastel renklerin seçildiği mobilyanın yanında soft renklerin olduğu aksesuarlar sizi hem rahatlatacak hem de şıklığın tadını yaşatacaktır. Mobilyaların sahiden dili olsa birbirine zıt renkleri kurgulayın ve öyle bir konsept uyarlayın der.

HALILARIN SİHRİ

Alaaddin’in üstüne atlayıp sevdiğini gezdirdiği, evin iç mimarisinin göz bebeği, kışın sıcağı tutan halılar olmazsa olmazımızdır. 1 halıyla evin havası güzelleşir, buz gibi zemine basmak yerine halıda dolaşmak sıcaklığı hissettirir, evin dekorunu tamamlar.
Halılar kategorize edildiğinde; “Etnik halılar başta olmak üzere spor, tavşan postu, deri tabanlı, yolluk, bambu” gibi birçok modelle kalplerimizi fethetmektedir.
Her sene moda değişse de popülerlikte yerini kaybetmeyen halı modelleri genelde önceliğimiz olur.

Yine sade ve zarif bir mobilya seçiminiz varsa evinizde halıyı renkli tutmanız nokta atışı olacaktır. Halıların inanılmaz bir sihri vardır. Her odaya göre seçeceğiniz halıların model ve ebatları değişir ve hitap ettiği odanın amacına uygun halı seçmeniz son derece önemlidir. Yatak odası, çocuk odası, oturma odası, mutfak, koridor ve tuvalet+banyo için yapacağınız seçimler gözünüze çok gelse de doğru seçimlerle “iyi ki bunları almışım” dedirtecektir.

PERDE İLE UÇUŞMACA

Mobilya hazır, halı hazır şimdi sıra perdelerde. Gündüz ayrı gece ayrı işlevselliğiyle evimizin arananlarıdır. Perdeler, mahremiyeti korumak için icat edilmiş olsa da yerine göre güneşin rahatsız edici ışınlarından, haşerelerin camdan girip çıkmasından da bizleri korumaktadır.
Perdenin de dekorasyonda müthiş etkisi vardır. Oturma odasından mutfağa kadar tüm evin olmazsa olmazıdır. Birden çok model seçeneğiyle tüm zevklere hitap eder.

 


Ölçüye göre temin edeceğiniz perdelerin seçimini yaparken evin ışığını azaltacak veya arttıracak özelliği önceliğiniz olsun.

 

AKSESUARLA KÜÇÜK DOKUNUŞLAR

Artık aksesuarla bu ürünleri tamamlayacak küçük dokunuşlar yapmaya kaldı mesele. Şık ve büyük/küçük ebatlı vazolar, biblolar, renkli ya da düz tablolar olmazsa olmazlardır. Hem gözünüzü yormayan hem de zarif seçimlerle evinizin sadece birkaç köşesine yerleştirmeniz yeterlidir.

PS: Aksesuar ürünleri eğer evinizde çocuk veya evcil hayvanınız varsa seçimlerinizde değişkenlik gösterebilir.

Canlı/cansız bitkilerin olduğu şık saksılar, temiz ve ferahlatıcı bir akvaryum, size iyi gelecek bir tablo seçimi evinizin duruşunu ve sizin keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacaktır.

Toprak-krem tonlarının birinciliği elden bırakmadığı kış dekorasyonu tercih edilse de siz kendi zevkinize ve bütçenize göre harika seçimler yapacaksınız, biliyoruz. (:
Hedef Avm şubelerimiz ve web sitemiz sizlere evinizin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacağınız ürün yelpazesiyle size eşlik edecektir. Şimdiden güzel bir kış diliyoruz.

Sevgiyle kalın..

 


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: kış dekorasyonu, kış dekorasyonu fikirleri, en uygun mobilya
Ekim 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR