Kışa Hazır mıyız? – Yazar: Öznur Subaşı

Kışa Hazır mıyız? – Yazar: Öznur Subaşı

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Bu yazımızda sizi bir üşütüp bir ısıtacağız. (:

Malum bir yaz döneminin daha sonuna geliyoruz, soğuk havalar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Güneş sıcacık ışıklarını yavaş yavaş çekiyor üzerimizden ve yeniden kışa merhaba demek üzereyiz.

Dört mevsim ayrı güzelliktir hayatımızda. Kış zorlayıcı bir aydır yağmuru ile soğuğu ile biraz yorar bizleri. Özellikle ev bütçemizde oldukça etkisini göstermektedir.

Bu aylarda ihtiyacımız olan fiziksel sıcaklığı yakalamanın yanında mekânsal hissiyat da hem bütçesel açıdan hem de manevi olarak bizlere iyi gelecektir. Dekorun insan psikolojisi açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Evlerimizi 4 mevsime göre şekillendirir kendimizi daha rahat ve mutlu hissederiz. Bu yüzden soğuk havalar etkisini göstermeye başlamışken bizler kışa hazır mıyız? Ya da ne kadar hazırız? Hadi gelin beraber evlerimizde nasıl sıcaklık ortamını yaratacağımızı inceleyelim.

ISITICILAR

Soğuk havalarla mücadele etmenin en pratik yolu evde ya da dış mekânda yaşadığınız problemlere göre bir ısıtıcı bulundurmaktır. Herhangi bir ısıtıcı almadan önce ne için ve hangi alanda kullanacağınıza göre almanız gerekmektedir. Örneğin çocuk odası için mi yoksa kış bahçesi için mi? Sorunun cevabına göre almanız gereken ısıtıcı tipi de değişkenlik göstermektedir. Isıtıcı seçerken belirlemeniz gereken bir diğer nokta ise ne kadar süre kullanılacağı ve enerji tasarruflu olup olmayacağıdır.



Peki, ne tür ısıtıcılar kullanım alanını daha çok verimli hale getirecektir?

İnfared ısıtıcılar kızılötesi ışınlar vererek havayı ısıtmaz doğrudan baktığı noktadaki ısının temas ettiği en yakın yere ısısını yansıtır. Açıldığı anda kuvvetli bir ısı yaymaya başlar. Kapandığında ise o ısıdan eser kalmaz. Bunlar genellik balkon ve ufak odalar için tercih edilir.

Bunun yanı sıra infrared ısıtıcıların aksine bulunduğu ortamdaki havayı ısıtan konvektör ısıtıcıları da tercih edebilirsiniz. Alt kısmından soğuk havayı içine çeken konvektör ısıtıcılar içerisindeki rezistans sayesinde soğuk havayı ısıtır. Son zamanlarda sıkça tercih edilen ısıtıcı türünü odalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstelik enerji dostu olması sayesinde faturanızı çok fazla etkilemeyecektir.

Diğer tercihiniz ise fanlı ısıtıcılardan olabilir.

Üzerine bir sürü yeni teknoloji gelmiş olsa da hala işlevini yitirmemiş yardımcı ısıtıcıdır.

Küçük odaları ya da banyoları ısıtmak için özellikle çocuklu ailelere fanlı ısıtıcı tavsiye edilir. Havayı ısıtmak yerine ortama sıcak hava vererek çalışan bu cihazlar çalışma prensibi olarak UFO ısıtıcılara benzer. Ancak halk arasında UFO olarak adlandırılan infrared ısıtıcılar gibi belli bir noktaya değil havaya doğru ısı verdikleri için kapsama alanları daha yüksektir.

Bahsettiğimiz tüm bu ısıtıcı modellerini mağazalarımızda ve web sitemizde uygun taksit seçenekleri ile bulabilirsiniz.

BATTANİYELER

En sıcak terapi adını verdiğimiz battaniyelerimizle devam edelim yazımıza. Soğukların vazgeçilmezi, koltuk kenarlarına bıraktığımız battaniyelerimiz bizi sarmalamak için tüm yaz bekleyenlerden. Aslında ne kadar dağınık görüntü verse de kışın en güzel dekorasyonudur.

Her ne kadar misafir geldiğinde yüklüklere kaldırılan bir eşya olsa da Türk kültüründe battaniyenin hep bir yeri vardır, vazgeçilmezimizdir.

Soğuk havalarda evinize girdiğinizde içtiğiniz bir kahve ile sarılıp ısınacağınız, tüm günün yorgunluğunu atacağınız battaniyelere göz atalım. (:

Battaniyeler “tek kişilik - çift kişilik - bebek battaniyesi” olmak üzere üç sınıfa ayrılıyor fakat ölçüleri kendi içlerinde değişebiliyor. Battaniye alırken yatak ölçünüz ve kendi ölçülerinize göre seçimler kullanımınızı daha da kolay kılacaktır. Bunun yanı sıra hangi malzemeden üretildiği de önemli bir husustur.
Kış aylarının en keskin zamanlarında tercih edilen tür en çok yün battaniyelerdir. Mükemmel bir ısı yalıtımı sağlayan ve bu sayede kamp gibi açık hava aktivitelerinde de tercih edilen yün battaniyelerin en önemli özelliklerinden biri de doğada kolay parçalanmalarından dolayı çevre dostu olmalarıdır. Genellikle ağır yapıları olan, nemi emebilen yün battaniyeler çoğunlukla antibakteriyel özelliğe sahiptir. Fakat yün battaniye almadan önce yüne karşı bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığından emin olmalısınız.

Bir diğer tercihiniz pamuklu battaniyeler olabilir. Nefes alan yapıları ve yıkamaya karşı dayanıklılıkları sayesinde uzun yıllar kullanım ömrü sağlar. Genellikle sonbahar aylarında tercih edilmektedir.

Ayni şekilde sentetik kumaş battaniyeleri de tercih edebilirsiniz. Umumi olarak hafiftirler ve sıcak tutma konusunda oldukça başarılıdırlar.

Koltuğuma uzanıp keyif yapmak istiyorum diyenlerdenseniz eğer polar battaniye modelleri tam da size göre ya da yatağın soğuk yüzünden yatmaya çekinen kişilerdenseniz elektrikli battaniyeler bu noktada en büyük yardımcınız olacaktır.

Kışın en sert noktasında renk renk model model evinizi ve yataklarınızı süsleyen battaniye modelleri için sizleri mağazalarımızın tekstil reyonlarımızda ve web sitemizde bekliyor olacağız. (:

YORGAN

Gardırobunuzda yer alan kalın kazaklarınız, portmantonuzdaki kabanlarınız, ayakkabılıktaki botlarınızla çizmeleriniz soğuk havaların bekleyicileridir. Bunların yanı sıra bir şey daha var ki onsuz kışın keyifli ve iyi bir uyku düşünülemez. Elbette ki yorganlardan bahsediyoruz!

İyi bir uyku çekebilmek yatak yastık ve nevresim seçiminin yanı sıra doğru yorgandan geçmektedir.

Yorganlar da aynı battaniye gibi kendi arasında üç grupta toplanmaktadır.
Çift kişilik
Tek kişilik
Bebek yorganı olmak üzere sınıflandırabiliriz.


Doğru ölçü her zaman yatağınızda gizlidir. Yatağınıza göre boyutlandırarak seçmenizi tavsiye ederiz. Yorgan seçerken dolgu malzemesini göz önünde bulundurmak şarttır. Dolgu malzemesine göre baktığımızda microjel, microfiber, bambu, pamuk, kaz tüyü ve yün yorgan olarak sınıflara ayırabiliriz.

Isı tutma kapasitesi en yüksek olan yorgan modelleri kaz tüyü ve yün yorganlardır. Nem çekebilme özellikleri sayesinde aşırı terleme yapmaz ve gece rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Bunun dışında daha hafif yapılı kullanım ömrü uzun bir yorgan arıyorsanız eğer pamuk mikrojel ve microfiber yorganları tercih edebilirsiniz. Yumuşak yapıları ve hava alma özellikleri sayesinde konforlu bir uyku deneyimi sunarlar.

Sürdürülebilirliğe önem veriyorsanız doğal olması nedeniyle kesinlikle tercih etmenizi önerdiğimiz bambu yorgan, hava geçirgenliği bakımından son derece başarılı ürünlerdir ve vücudunuzun nefes almasına katkı sağlar. Hafif ve yumuşak yapıda olması da bu ürünlerin bir diğer artısıdır.

Tüm bu yorgan modellerini bütçenize uygun taksit seçenekleri ile birlikte mağazalarımızda ve web sitemizde bulabilirsiniz.

Kış ihtiyaçlarınız listesinde sıcacık bir çay için çay makinelerimiz, keyifli ortamların vazgeçilmezi Türk kahvesi makinelerimiz, soğuklar karşısında oldukça dirençli halı modellerimiz, mevsime göre dekore ettiğiniz yatak odalarımız için renk renk nevresim takımlarımız ve birçok ürünümüz ile siz değerli müşterilerimizi muhteşem bir alışveriş deneyime davet ediyoruz.

Eviniz kışa hazır peki siz hazır mısınız? Unutmayalım ki her şeyden önce sizsiniz!

Hoşça kal yaz hoş geldin kış diyoruz. (:

Kışa merhaba diyebilmek adına siz değerli müşterilerimizi mağazalarımıza sıcacık bir çay içmeye davet ediyor ve keyifli günler diliyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: kış ürünleri, ısıtıcı, battaniye, yorgan
Eylül 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR