KIYMA MAKİNELERİNİN PÜF NOKTALARI – YAZAR: Elif Andaç

KIYMA MAKİNELERİNİN PÜF NOKTALARI – YAZAR: Elif Andaç

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte her birimizin aklında o nefis etler ve onları sağlıklı bir şekilde nasıl muhafaza edebiliriz düşüncesi çoğalmaya başladı. Bizler de bu önemli sorularınız yanıtsız kalsın istemedik.

Kurban bayramı kelimesi ile güzel bir ikili olan kıyma makineleri hakkında bilmemiz gereken önemli püf noktalarını araştırdık ve sizlere yardımcı olmak için kaleme aldık.

Keyifli okumalar dileriz. (:

Türk milleti olarak hepimizin yemekten zevk aldığı, yedikten sonrada “ohhh be çok şükür, doyduk!” hissini yaşadığımız “et ve içerisinde et barındıran” yemek kültürümüzle doyuma ancak ulaşan bir milletiz. Et yemekleri başlı başına büyük bir dünyadır aslında ve biz de bu dünyayı zevkle yaşatıyoruz.

Kurban bayramı dedik, aklımızda kavurma ve et yemekleri canlandı hatta ağzımız sulandı bile.

Bu güzel lezzetlere en sağlıklı şekilde nasıl kavuşabiliriz dersiniz?

Kurban bayramında etlerimiz hazır olduktan sonra bu etleri pay ederiz. Kıyma olarak, kuşbaşı olarak ve yemeklik olarak. Hepimiz büyük bir kısmını kıyma olarak değerlendirir, şarküter veya kasaplarda oluşan uzun uzun kuyruklara girmek için yol tutarız.

Neyse ki bu eziyetimiz de kıyma makinesi ile son buluyor. (:

Kıyma makinesinin birçok avantajı olduğu gibi bir de hijyen ve sağlık açısından da çok önemli bir rol oynuyor. Kıyma haline getirdiğimiz etlerimizin yağ oranını dilediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. İri mi ufak mı oldu derdi olmadan, istediğimiz boyutta bölerek ayrım işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Almak istediğiniz Kıyma makinelerinin sizlere sunduğu extra güzel avantajlardan birisi de içerisinde sucuk, sosis ve içli köfte aparatlarının bulunması. Böylelikle sadece kıyma yapmak için değil, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan sucuk ve sosisleri de kendiniz elde etmiş olacaksınız.
Kıymanızın, sucuğunuzun ve sosisinizin içeriğinden emin olduğunuz malzemelerle hazırlayıp sağlığınızı koruyacak ve yiyecek kişileri de mutlu edeceksiniz. (:

Eveet, gelelim birçok marifeti olmakla kalmayıp sağlımızın dostu olan kıyma makinelerinin işlevine ve bu ürünlere sahip olmak için dikkat etmemiz gereken teknik özelliklere.

KIYMA MAKİNESİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

İstediğimiz sonuçları alabilmek için aldığımız kıyma makinelerinin teknik özelliklerine dikkat etmemiz gerekiyor. Evinize uygun olan ergonomik ürünü almak, kullanım konusunda oldukça önemlidir. Bunların en başında ürünün motor gücü gelmektedir.

GÜÇ

Motor gücünün yüksek olması sizlere daha verimli ve güvenli sonuçlar verecektir. Kıyma makinesinin gücü 1500W ve 1500W üzeri olmasına dikkat etmeliyiz.

DİŞ VE DİSK SİSTEMİ

Kıyma makinesinin bıçak sisteminde iki farklı malzeme kullanımı sağlanmıştır. Bunlardan biri metal olarak diğeri ise plastik olarak sunulmuştur. İç kışımın metal dış kısmın ise plastik olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Bu sayede size verimli kullanım yolu açacaktır. Eğer iki kısımda metal ise daha profesyonel kıyma makinesi ile karşılaşmışsınız demektir.

İki farklı kullanım sağlayan diskler sayesinde dilediğiniz boyutta ve oranda kıyma elde edebilirsiniz.

VERİMLİLİK

 Kıyma makinelerinin en önemli özelliklerinden biri olan durdurma ve geri alma butonunun bulunması. Bu buton sayesinde sıkışmış olan et sinirlerini makinenize zarar vermeden durdurur veya geri alma işlemini uygulayabilirsiniz. Sıkışmış olan sinirleri kurtararak diş verimliliğini arttırmış olursunuz.

APARAT

İçerisinde bulunun aparatlar sayesinden kıyma makinenizi bir sucuk yapma makinesi, sosis yapma makinesi veya içli köfte makinesi şeklinde kullanabilirsiniz.

Hijyenik ortamda yani evinizde güvenli, sağlıklı şekilde etlerinizi kıyma, sucuk ve sosis haline getirebilirsiniz.


Her konuda olduğu gibi bu konuda da Hedef Avm yanınızda!
Ürün kalitesi yüksek olan Hedef Alışveriş Merkezleri, güvenilir ürünleri sizlere sunmak için kapılarını 22 yıl önce araladı.

Sizler de hem müşteri kalitenizi arttırmak hem de ürün kalitenizi çoğaltmak istiyorsanız Hedef Avm online sitemizi veya Hedef Avm şubelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Hedef Alışveriş Merkezleri olarak Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Sevgiyle Kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: kıyma makinesi, kıyma makinesi ev tipi, kıyma makinesi özellikleri
Haziran 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR