KOLTUK TAKIMI DEĞİL EVİMİZİN MİHENK TAŞI YAZAR:AYÇA GÜL

aycagulkoltuktakımı

KOLTUK TAKIMI DEĞİL EVİMİZİN MİHENK TAŞI

 

 Koltuk takımları yaşam alanlarındaki en önemli mobilyalar arasındadır. Evlerde en fazla zaman geçirdiğimiz odalardan olan salonlar ve oturma odalarının vazgeçilmezi mobilyalarıdır. Salon, oturma odası veya diğer yaşam alanları için koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

🔥Koltuk Tarzı🔥

Salon ve oturma odalarının dekorasyonunda koltuk takımının rolü oldukça önemlidir. Koltuk  takımının tarzına ve  modeline uygun olarak diğer eşyalar alınarak dekorasyon tamamlanmaktadır. Salon ve oturma odanızda istediğiniz tarzı oluşturmak için öncelikle o tarzda koltuk takımı almalısınız.

Salonunuzun özelliklerine, sizin zevkinize veya kullanım ihtiyaçlarınıza göre köşe koltuk takımı, klasik koltuk takımı ,L koltuk takımı seçiminde bulunabilirsiniz. Bu seçimler tamamen sizin tarzınızı ve hitabınızı sunacaktır.

 

🔥Renk Seçimi🔥

Koltuk alırken renk seçimi oldukça önemli hususlardır. Her dönemin moda koltuk renkleri bulunduğu gibi sizlerin beğendiği renklerde de koltuklar üretilmektedir. Evinizin dekorasyonuna uygun olarak renk seçiminde bulunacağınız gibi evinizin ve sizin ihtiyaçlarınıza uygun renk seçiminde bulunmanız gereklidir. Özellikle çocuklu ailelerin koltuklarının lekelenmeye yatkın olduğu unutulmamalı ve çok açık renklere karşı temkinli davranılmalıdır. Dar alanlar için koltuk rengi seçerken de odanın ışık alma durumuna da bağlı olarak koyu renklerin ortamı daha dar gösterebileceği unutulmamalıdır.

🔥 konfor 🔥

Yoğun ve yorucu bir günün ardından evimize  geldik ve dinlenme ihtiyacımız var, buna istinaden koltuğunuzun konforunun size hitap etmesi çok önemlidir. Oturum yumuşaklığı, yerden yüksekliği ve oturma alanının genişliği başlıca konfor sebepleridir (:

Koltukların yerden yükseklikleri farklı boylardaki kişiler için farka sebep olmaktadır. Çok uzun boylu kişinin çocuk sandalyesinde oturduğunu düşünün. Birçok ekleminde fazla açılanma oluşmakta ve zamanla bu pozisyonda oturmaya bağlı olarak birçok eklemde ağrı oluşabilmektedir. Bu kadar fazla açılanma oluşmasa da kişilerin kendilerine uygun yükseklikte koltuk seçmesi çok önemlidir. Koltuğun yüksekliğinin kendinize uygun olduğunu anlamak için ayak bileği, diz ve kalça eklemlerinizin 90 derece ve 90 dereceye yakın açılanmış olmasına bakabilirsiniz. Sağlığınız bizler için önemli (:

🔥Kalite🔥

Koltuk takımı alırken kalite oldukça önem verilmesi gereken bir husustur. Koltuk takımı gibi mobilyalar evlerde uzun süreli kullanılması planlanan mobilyalardır. Ancak zamanla aşınan, rengi solan veya yıpranan koltukların iskeletleri sağlam olsalar bile görünüm açısından sizleri mutsuz edeceği için değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Lüks Koltuk takımı alırken hem iskelet hem de döşeme ve sünger kalitesine dikkat edilmelidir.

 

 

Bu hususta evinizin görseli bedenimizin sağlığı için sizleri gerçek bir istişare alışverişinizde Hedef alışveriş merkezlerine bekliyoruz (:


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: koltuktakımı,koltuk,takımı,oturmatakımı,koşetakımı,hedefavm.aycagül
Kasım 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR