MASA SANDALYE VE MUTFAK MASASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - YAZAR: TUBA AZAK

MASA SANDALYE VE MUTFAK MASASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - YAZAR: TUBA AZAK

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Hepimiz biliyoruz ki yemek yemek, yemeği yedirmek, ikramda sınır tanımamak, bizim eşsiz kültürel zenginliklerimizden biridir ki hatta bizce ilk üçe girer. Küçüklükten başlayan sofra adabı ve sofra düzeni eğitimlerin vazgeçilmez hali adeta ki bu kültür her yaşta bizim kendimizi kanıtlamamız ve toplum içinde daha değerli bir yere sahip olmamıza da sebeptir.


Hatırlarsanız mutlaka değil mi?
Annelerimizin yemek esnasında ilk öğüdü ‘yemekte ağız şapırdatılmaz’, ‘eller öncesinde ve sonrasında yıkanır’, ‘yemek yerken konuşulmaz’, ‘yemekle oynanmaz’ vs... Birçok adap ve olması gerekenler bir bir bize işlendi.. Hatta yemeğe saygı olarak yer sofrası ve sini ikilisi ev halkını etrafına toplar ve sofra örtüsünü bacaklarımızı kapayacak şekilde örterek yemeklerimizi yerdir ki sadece bu da değil; annelerimizin üzerinde bir de yufka açtığı ahşap yer sofları olarak da kullanılırdı bu materyaller.

Sonraki dönemler gelişen evler ve ilerleyen mobilya, hatta mutfak sektörü bize mutfak tezgâhlarını, yemek odası masa sandalye alışkanlıklarını getirdi.
O kadar önemli kılınan eylem, yemek masası ve sandalye olarak evimizin özel bir bölümünü oluşturdu.

Konsept ve evin mimari durumunu göz önünde bulundurularak birçok seçenekte kullanıcının ihtiyaç ve beğenisine sunulmuş oldu.


 

Gelelim işin şimdi ince detaylarına.. (:

Birçok model ve seçenekler, bizleri kendilerine hayran bırakırken, işin özünde kendi ihtiyacımızı belirlemek ne kadarlık bir alana sahip olduğumuzu bilmek ve bilinçli bir şekilde ilerlemek çok daha doğru olacaktır. Bazı evlerde Amerikan mutfak tarzı dediğimiz mutfak ve oda birleşiminde, ayırıcı özelliği olan mutfak masası var olan mobilya ve mutfağa uygun şekilde biraz büyükçe bir şekilde evlerimizi modern bir havaya sokmakta. Belirli bir odaya veya mutfaktaki alana masa alırken dikkat etmemiz gereken birkaç husus var;

 • Elbette ki fiyatı ama aynı zamanda zevkinizi ve tarzınızı yansıtıyor olması

• Yemek masanızı alırken kişi sayısını göz önünde bulundurup ailenize uygun bir ürünü seçilmesi

• İşlevsel özellikleri ve masanın ebatı

• Dayanıklı olması ve malzeme kalitesi

• Nerede kullanacağınıza karar vermeniz

Bu maddeler belirleyici özelliklerden ve doğru karar vermenizi sağlayacak en önemli etkenlerdir.

Gelin bir de önümüze çıkacak olan malzemeleri inceleyelim birlikte;

Ahşap Masalar

Dayanıklı ve sağlam olan bu ürünler aynı zamanda onarımı kolay olan bu ürünler evimize sıcak bir hava katar. Birçok açıklı koyulu hatta kendinden desenleriyle bizi bizden alır.
Masa yapımında en çok kullanılan ağaçlar; Ladin, Gürgen, Ceviz, Ardıç, Kestane, Çam ve Meşe’dir. Doğal olarak masanın rengi bu ağaçlardan hangisi kullanılacaksa o yönde olur. Kiraz ve ceviz gibi ağaçlar koyu tonlara sahiptir.

Cam Masalar

Küçük evler için ideal olan bu modeller de evlere daha ferah ve aydınlık hava verir. Yalnız temizlik konusunda çok hassas bayanlarımız için biraz can sıkıcı olabilir görünüş itibariyle. Biz buna değer diye düşünüyoruz tabi. (:

Metal Masalar

Paslanmaz çelik ve lake gibi versiyonları ile mutfak için sık kullanılan masalar daha dayanıklı olduğu için kolay kolay zarar görmezler fakat cam masada olduğu gibi her parmak izini gösterirler. (:

Taş Mermer Masalar

Taş ve mermer masalar kuvars, kompozit veya dökme taş içerebilirler. Dayanıklıdırlar ancak gözenekli yapısından dolayı lekeleri kolayca emebilirler.
Biraz ağır olan bu ürünleri yerinden oynatmakta biraz zorlanabilirsiniz.

Ehh, o kadar masalardan bahsettik.. Sandalyelerin de hatırı kalmasın değil mi? (:

– Mutlaka ve mutlaka ürünün masaya uygun olması gerekir, ayaklarının bir olması estetik açıdan da daha düzgün durur

– Metal sandalye alırken kumaşına ve sandalye ayak kısmına dikkat edilmesi gerekir ki çizmesin ve çizilmesin

– Paslanmayan ürünleri tercih etmenizde fayda vardır

 – Kumaşların akrelik özelliğe sahip olmasına dikkat ediniz

Ve gelelim yineeeee bunca ürünün karşılığını ve hizmetini bulabileceğiniz tek adrese.. (:

Görseldeki ürünlere ve daha fazlasına göz atmak isterseniz sizi Hedef Avm mağazalarımıza veya Hedef Avm web sitemize davet ediyoruz. (:

Sevgiyle kalın, görüşmek üzere..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: yemek masası,masa seçimi,salon yemek masası takımı,yemek masası takımı,yüksek yemek masası,yer sofrası,yemek kültürü,en uygun yemek masası,en ucuz yemek masası
Ocak 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR