Ramazan Ayında Masa Dizaynı – Yazar: Tuba Azak

ramazan-ayinda-masa-dizayni

Ramazan Ayında Masa Dizaynı – Yazar: Tuba Azak

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Bu sene de 11 ayın sultanı hanelerimize geldi ve evimiz huzur ve bereketle çoğaldı. Hem kendimize çokça zaman ayırdığımız hem de misafirlerimizi ağırlayıp sohbetin en çok olduğu zamanlardan bir ayın heyecanı içimizde dolup taştı eminiz ki (:
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte evimize çağıracağımız davetli listesini de az çok oluşturmuş hatta işi biraz daha ileriye taşıyıp menüleri bile eminiz ki kafamızda hazırlamaya başlamışızdır. Ramazan ayında yine size yardımcı olacak masa kurulumu ve dizaynı için fikirler vereceğiz.
Yemek masası dekorasyonu için odanızda bulunan takıma uygun bir konsept hazırlayabileceksiniz k zaten çok güzel sofralar kuruyordunuz. (:



Peki masa düzeni nasıl kurulur?

Öncelikli olarak kişi sayısına göre sunum belirlemeniz ve Ramazan sofranızın düzeninin daha pratik ve kolay bir şekilde kurulumunu sağlayabilirsiniz. Yemek masası düzeninde birbirinden farklı renkler ve tasarım çeşitleri ile kullanıcılara sunulan masa örtüleri ve runner gibi birçok seçenek mevcut.
Dilerseniz eğer bir Sonbahar konsepti ile çiçekle bezeli bir masa ya da kış kombinasyonu ile daha farklı konseptler düşünebilir ve uygulayabilirsiniz.

✓ İlk olarak masa örtüsü tercihinde daha düz bir masa örtüsü sermek çok daha güzel olacaktır ki Ramazan ayındaki sofrada servis tabağı ve kâse çeşitliliği fazla olduğu için sunumlarınız hem ön plana çıkacak hem de daha çok göz dolduracaktır.
✓ Yemek masası düzeninde en önemli parçaları oluşturan çatal bıçak kullanımı ve bardakların yerinin belirlenmesi de önemli bir diğer etkendir. İçecek servisinin yapıldığı alan için Ramazan şerbetleri, meyve kompostoları ve suyu bir arada bulundurabilirsiniz. Ramazan sofranızda karaf ya da hacim olarak büyük sürahiler içerisinde su ve şerbetlerinizi misafire ikram edebilirsiniz.



İftar masanızı oluştururken mutfakta mı yoksa salon içerisinde mi düzenleyeceğinizi belirlemeniz sizin açınızdan kolaylık olacaktır. Buna göre minimal bir masa mı yoksa daha büyük gösterişli bir yemek masası mı hazırlayacağınız sizin tercihinize bağlı olarak değişir. Malum, Ramazan ayında bütün yemeklerin aynı zamanda servis kolaylığını sağlayabileceğiniz bir alanda olması gerekiyor. (:

Biz hanımlar daha çok renk uyumuna dikkat ettiğimizden yemek odamızdan halısına yakışan tonları tercih ederiz. Yemek takımı, bardak takımı, çatal bıçak seti de yine bu takımla uyumlu olur genelde. Masa örtüsü ve masada kullanılacak diğer tekstil ürünlerinin rengi de bir tık farklı olursa ürünleri daha fazla gösterecektir.



Oluşturduğunuz her detayın salonunuzu ve sizi yansıtacağından ağırlamış olduğunuz misafirlerle birlikte çok güzel vakitler geçeceğinden eminiz. Dileriz her Ramazan sevdiklerinizle beraber musmutlu geçer.

Bunca seçeneği sıralarken Hedef Avm'de masa takımlarından sofra grubuna her türlü ürün ve aksesuarı rahatlıkla ulaşabileceğinizi unutmayın! Sizleri de Hedef  Avm şubelerimize ve Web sitemize bekliyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: ramazan ayı, züccaciye, masa dizaynı
Mart 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR