Ramazan Sofralarınız İçin Fikirler – Yazar: Öznur Subaşı

ramazan-sofralariniz-icin-fikirler

Hedef Avm’den herkese merhaba,

11 ayın sultanı sonunda geldi. Kalpleri birleştiren, huzura huzur katan, küsleri barıştıran nice mutlu ay Ramazan ayı geldi çattı.

Ülkece yaşadığımız deprem felaketinin ardından bu kutlu ay gönüllere bir nebze olsun dokunacak, yürekleri bir nebze olsun feraha kavuşturacak ve kalpleri tekrar birleştireceğini ümit ederek hayırlı olmasını diliyoruz.

Peki, Ramazan denilince aklımıza ilk neler gelir?

✓ Mükemmel sunumlar eşliğinde konuklarını ağırladığımız iftar sofraları
✓ Uzaktan sesi hoş gelen sahur davulu
✓ Fırınlardan yükselen mis gibi pide kokuları
Hatırlar mısınız eskiden iftar sonrası yapılan sokak eğlenceleri vardı (: Günümüzde hâlâ belli başlı bölgelerde bu gelenek uygulanmakta. Çeşitli gösteriler, neşe dolu sokaklar.. Nerede o eski Ramazanlar dediğiniz duyar gibiyiz.. (:

Peki iftar misafirleriniz için şimdiden hazırlıklara başladınız mı? Sizlere faydalı olacak birkaç önerimiz var, gelin birlikte inceleyelim;

İftar Sofrası Hazırlamanın Püf Noktaları

Bu soru; Ramazan ayında en çok merak edilen sorudur. Harika sofraların sırrı göz alıcı masaların düzeninden geçiyor.

-İlk olarak masadaki yemekleri aralıklı bir şekilde yerleştirmeye özen göstermelisiniz

-Sofraya hurma-zeytin gibi Ramazan ayını hissettiren iftariyelikleri eklemelisiniz

-Sofrada su bulunmasına önem vermelisiniz. Oruçlu birinin ilk aradığı şey sudur

-Bunların yanı sıra içeceğe önem vermeniz gerekmektedir

-Ara atıştırmalık olarak; ek besin salata ve çeşitlerini değerlendirebilirsiniz

-Tatlıyı ve yemek sonrası çay ikramlıklarını unutmamalısınız

Sofra Düzeni Nasıl Olmalıdır

İftar sofralarının en önemli detayı bardaklardır ki oruçlu olunduğu saat boyunca hiçbir sıvı tüketilmediğinden kişiler ilk olarak su içmek isteyecektir. İftar sofrası hazırlarken bardakları unutmamanız ve servis tabaklarının sağ tarafına yerleştirmeniz gerekir. Bardak takımlarınız yemek takımlarına olan uyumu masanızı daha güzelleştirecektir. Su bardağına ek olarak meşrubat bardaklarınızı da masada konumlandırmayı unutmayalım.
Sizlere uygun, sofranıza çok şık detay katacak olan “Ecem ve Neva” marka bardak ve sürahi setleri için mağazalarımızı ziyaret edeilirsiniz. (:

İftar sofrası hazırlarken çatal kaşık bıçak yerleşimine dikkat etmeniz gerekir. Bunun için yemek çatalını tabağın soluna, yemek bıçağını tabağın sağına, yemek kaşığını ise bıçağın sağına yerleştirmelisiniz.
Ayrıca tatlı çatalı ve kaşığını da unutmamalı ve doğru bir şekilde konumlandırmalısınız. Tabi bu setlerimiz de takımlarımıza uyumlu olmalı. Renkli bir masa için Neva marka, renk renk çatal-kaşık-bıçak setlerimizi biraz daha sık ve sade bir masa için Schafer, Korkmaz, First Class marka çatal kaşık bıçak setlerimiz için şubelerimizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yemek takımlarının dizilişi de mükemmel bir sofra için çok önemlidir. Dikkat etmeniz gereken şu ki; her yemek için ayrı tabak olmalıdır.

-Çorba için kâse
-Ara yemek için düz servis tabağı
-Sulu yemek için yemek tabağı
-Tatlı sunumu için yemek sonrası tatlı tabağı ile servis sunumunu tamamlayabilirsiniz.

İftar sofralarınızı Schafer ve Korkmaz'ın büyüleyici yemek takımları ve “oval-yıldız-kare” olan farklı tasarımları ile süsleyebilir, Neva’nın renkli dünyası ile tanıştırabilirsiniz. Sofralarınızı inci edası ile düzenlemenize yardımcı olmak adına siz değerli müşterilerimizi mağazalarımızda bekliyor olacağız.

Tüm bunları yaptıktan sonra atlanmaması gereken bir detay ise kullandığımız runner ve örtülerimiz ve ufak dokunuşlu aksesuarlarımız. Her modele uygun yemek salon masası örtülerimiz için tekstil reyonlarımıza göz atabilirsiniz.

Eğer siz de Ramazan ayına yakışır bir iftar sofrası hazırlamak isterseniz yukarıdaki noktalara dikkat edebilir ve iftar sofranızı en güzel hale getirebilirsiniz. Misafirlerinizin kalplerini fethedebilir ve 11 ayın sultanına yakışır bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Hedef alışveriş merkezleri olarak sofranızda bizim de payımız olsun isterseniz uygun taksit seçenekleri ile cebinizi yormadan siz değerli müşterilerimizi mağazalarımızda bekliyor olacağız. Ayrıca Web sitemizden de birçok ürüne bir tık ile ulaşabilirsiniz.

Hayırlı ramazanlar diliyoruz

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: ramazan, sofra düzeni, ramazanda sofra
Mart 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR