Şık Sofraların Sırrı Şık Sunumlar – Yazar: Öznur Subaşı

Şık Sofraların Sırrı Şık Sunumlar – Yazar: Öznur Subaşı

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Bugün sunumcu hanımların en çok sevdiği konuya değinmek istedik. O mükemmel sofraların yaratıcıları, en ince detayına kadar ince ince düşünülmüş, özenle hazırlanmış ve bakmalara doyamadığımız muhteşem sofraların sultanları hazır mısınız?

Yemek masası evin kalbidir. Kıymetli anların yaşandığı, ailenin ve sevdiklerimizin etrafında toplandığı ve şahane yemeklerin yendiği en özel anlardan biridir. Aile davetleri, yıldönümü kutlamaları, doğum günleri, bayram sofralarının her biri bu masanın etrafında kutlanır. Bu nedenle evde davet verirken sofranızın “hoş geldiniz, bu sofra sizin için hazırlandı. Siz bizim için özelsiniz.” mesajını vermesi çok önemlidir. Şık sofraların sırrı için şık sunumlar detaylarda saklıdır.

Sofraları bir şahesere dönüştürmek kolay bir sanat değildir. Herkes bilir ki sofra bir adap işidir ve intizamlı bir düzeni vardır. Kaşığın koyulma yerinden kâsenin yönüne kadar belirlenmiş alanlar vardır. Sihirli bir dokunuş gibidir.

Özel bir misafirimiz geldiği zamanlarda özenle yemekler hazırlanır, muhteşem sofralar kurulur, her zaman misafir için ayrılan yemek takımlarımız sadece o günler için çıkar dolabımızdan. Aman kırılmasın diye özenle sakladığımız su setlerimiz, mükemmel baharatlıklarımız, sermelere kıyamadığımız masa örtülerimiz sadece o gün için kullanılır.

Ciddi bir iştir sofra kurmak. Emek ister, özen ister ve en önemlisi sevgi ister.

Peki nedir muhteşem sofra kurmanın sırrı? Gelin beraber inceleyelim.

Öncelikle bir stiliniz olmalı. Karışık görüntü göz kalabalıklığına sebep olacaktır. Geometrik şekillerden hoşlanıyorsanız daha modern stiller ile devam edebilirsiniz.

Jüt masa örtüleri ahşap sunumluklar ile detayları tamamlayabilirsiniz. Daha renkli sofralar oluşturmak isterseniz eğer detayların da renkler bulunduran yemek takımları ve buna eşlik edecek çatal kaşık bıçaklar ile sofranızı tamamlayabilirsiniz. Renkli kadehler ile sofranızı şenlendirebilirsiniz. Renk seçeneği çok fazla olan masa örtüleri ile kombinler oluşturabilirsiniz. Açık renkte bir yemek takımı kullanıyorsanız koyu renkli bir masa örtüsü seçerek bir denge kurmalısınız.

Sofranıza şıklık katmak için tüm bu modelleri mağazamızın züccaciye bölümlerinde bulabilirsiniz. (:
Şık zarif ya da renkli, oval, kare yemek takımlarımız ve bu takımlara uygun çatal bıçak setlerimiz ile sizleri karşılıyor olacağız. (:

Bunun dışında masa yapımız da önemlidir. Masanıza uygun tekstil malzemeleri ile sofranızı tamamlayabilirsiniz. Örnek verecek olursak; uzun bir masa kullanıyorsanız Runner kullanmanızda fayda var. Çok fazla sunum malzemesi kullanmayı düşünüyorsanız eğer abartılı desenli örtülerden kaçınmanız gerekir. Bunun için sade tek renk Runner pecete ve supla yeterli olacaktır.
Kısa bir masa kullanıyorsanız oval masa örtüsü ve kumaş peçeteler size yeterli olacaktır. Sunumunuza renk katan masa örtüsü ve Runner modellerimizi şubelerimizin tekstil reyonlarında çeşitli renk seçenekleri ile bulabilirsiniz.

Özenle hazırladığımız, lezzetli yemeklerimizi öne çıkaran, akılda kalıcılığını arttıran bir husus da kullandığımız yemek masası aksesuarlarıdır. Yemek masası aksesuarları kolay hamlelerle şık sofralar hazırlamanızı sağlar.

Ailevi bir yemek planlıyorsanız sıcak bir hava oluşturmak için çiçek vazo tercih edebilirsiniz.
Romantik bir yemek planınız var ise eğer şamdanlar ve mumlukları tercih edebilirsiniz.
Bir eğlence sofrası hazırlıyorsanız eğer parti malzemeleri de bu hususta işinize yarayacaktır.

Tuzluk – biberlik - değirmenler de kolay dokunuşlarla çok şık sofralar hazırlamamızda büyük rol oynar. Belki sade çizgilerle belki de şık boncuklarla masanızda dilediğiniz gibi şıklığınızı konuşturabiliriz.

Şık yemek masalarında yemekleri servis etmek için kullanılan servis aksesuarları da yemek masası aksesuarları içinde önemli bir yer tutar. Hazırlanan lezzetli yemekleri şık sofralarınıza uygun servis tencerelerinde, servis maşası yardımıyla misafirlere ikram etmek eksiksiz bir sunum yapmamızı sağlayacaktır. Dilerseniz bu şık sunum için Korkmaz, Neva, Thermoad marka tencere setlerimize göz atabilirsiniz.

Sofra Türk Kültüründe yalnızca yemek yenilen bir alan değildir. Sıcak yuvalarımızda samimiyetin, hoş muhabbetin paylaşıldığı en güzel alanlardan biridir. Aile ortamınıza sıcaklık getiren yemek takımları servis setlerimiz, aksesuarlarımız ile beraber sizleri şubelerimize bekliyor olacağız. Ayrıca web sitemizden de ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. (:

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: züccaciye, sunum, sunum nasıl hazırlanır, sunum hazırlama, sofra adabı
Temmuz 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR