YENİ NESİL ROBOT SÜPÜRGELER – YAZAR: Öznur Subaşı

YENİ NESİL ROBOT SÜPÜRGELER – YAZAR: Öznur Subaşı

 

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Bu yazımızda sizlere gelişen teknolojinin gülen yüzü, ev kadınlarının kurtarıcısı ve dostu yeni nesil robot süpürgelerden bahsedeceğiz.

Belli bir rutinde ilerleyen ev temizliği, yorgunluğun dışında can sıkan bir durum haline de gelmektedir. Bir de çalışan biriyseniz eğer temizlik çileden çıkartabilmektedir. Ne kadar zor tüm gün yorulduğunuz işyerinden gelip uzanıp yatmak var iken evinizi  temizlemek değil mi? Saatlerce bitmeyen temizlik ile uğraşmak.. Halbuki güzel olmaz mıydı temizliğe harcayacağınız vakti daha kaliteli hale getirmek.. Kulağa çok hoş geliyor değil mi? Günümüz teknolojisi her geçen gün bir tık ilerliyor, artık her şey mümkün hale gelmeye başladı. İşte bu mümkünlerin içinde bir zamanlar aklımıza hayalimize gelmeyen o kurtarıcı robot süpürgelerimiz de var!
Gerçek bir kurtarıcıdan bahsediyoruz sizlere, son teknoloji, şık tasarımlı mükemmel makineler.

Robot Süpürge Ne İşe Yarar?

Elektrikli süpürgelerin belirli bir algoritmaya bağlı olarak, insan etkileşimi olmadan çalışan tiplerine robot süpürge denir. Sert veya yumuşak yüzeylerdeki, katı ve sıvı maddeleri barındırdıkları hazneye süpürür ve çeker.. İnsan gücü olmadan çalışır.

Küçücük bir örnek verirsek; Siz kahvenizi yudumlayıp en sevdiğiniz diziyi izlerken, sizin yerinize evinizin her yerine ulaşıp ortalıkta tek toz bırakmaz. Sizi yormaktan hiç hoşlanmaz, sizin yerinize çalışır ve sizi mutlu etmeyi severler. (:
Mükemmel tasarımları ve incelikleri ile hem evinizin en güzel aksesuarı hem de süpürgenin ulaşamadığı her tabanın düşmanıdır.

Toz torbalı ya da şarjlı süpürgeler ile koltuk ya da yatak altı gibi alanlara ulaşmak zordur. Robot süpürgeler koltuk veya yatak altı gibi ulaşılması güç alanlara girer, böylece süpürme işlemi için daha fazla efor harcamanıza gerek kalmaz. Ev sahibi evde yokken süpüren ve paspas işlevi de gören robot süpürgeler, ne kadar akıllı olduğunu ispatlıyor. Torbalı ya da şarjlı süpürgelerin yerini alan robot süpürgeler ile daha az zaman ve enerji harcayarak, zahmetsizce temizlik yapabiliyorsunuz.

Peki hangi türü tercih etmeliyiz ve türleri nelerdir gelin beraber inceleyelim;

Lazer Sistemli Robot Süpürgeler

Lazer sistemli robot süpürgenin üzerinde lazer mesafe sensörü bulunur. Bu sensör sayesinde cihaz evinizi tarayarak evin iç haritasını çıkarır. Böylece görünür ve görünmeyen yerlere rahat bir ulaşım ve hassas bir temizlik sağlar.

Kameralı Robot Süpürgeler

Süpürgenin üst kısmında kamera bulunur. Bu kamera gördükleri doğrultusunda evin ya da ofisin haritasını oluşturur. Kameralı robot süpürgeler ışık altında çalışırlar ve bu süpürgelerin harita çıkarma başarısı lazerli cihazlara göre daha azdır. Bir alanın haritasını başarılı bir şekilde çıkarması için birkaç kez çalıştırılması gerekir.

Lazersiz ve Kamerasız Robot Süpürgeler

Bu tip süpürgenin kamerası ve lazeri yoktur. Ön tarafında bulunan hassas tampon sayesinde duvar mobilya gibi alanlara çarparak alanı temizler. Bu nedenle eşyalarınıza zarar verebilme ihtimali yüksektir. Böyle bir kaygınız yoksa eğer bu makineleri de tercih edebilirsiniz.

Robot süpürgelerin genel tiplerinden bahsettik sizlere, peki bu akıllı cihazları alırken nelere dikkat etmeliyiz, neler bizim için önemlidir gelin beraber bakalım;

Eski tip süpürgelerde olduğu gibi akıllı robot süpürge modellerinde de farklı zeminlerde toz toplama başarısı cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. Ev veya ofis kullanım alanınızın zemin yapısına uygun olarak en iyi sonucu alabilmek için çekim gücü özelliği ne kadar iyi olursa temizlik performansı o kadar başarı sağlayacaktır.

Hem süpürsün bir de üstüne paspas yapsın ister misiniz diye sorsak? Tabi ki istersiniz. (:
Önce süpürüp üstüne paspas yapmak zahmet verebiliyor bu yüzden gönül rahatlığı ile evinizi bu iki özelliği barındıran robot süpürgelere teslim edebilirsiniz.

“Ben rahatlığa çok alıştım, canım yerimden bile kalkmak istemiyor” dediğinizi duyar gibiyiz. İşte bu noktada Wi-Fi özellikli cihazlarımız devreye giriyor. Yerinizden bile kıpırdamadan uygulamalar ile cihazınızı istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz.

Eğer “benim yasaklı bölgelerim var, cihaz o bölgelere ulaşmasın” diyorsanız da haritalandırma özelliği olan süpürgelerimizi tercih edebilirsiniz Haritalama özelliğine sahip süpürgeler, evinizin haritasını oluşturup bu doğrultuda temizlik yapar. Haritalama navigasyonuna sahip olan bu süpürgeler, haritasız cihazlara göre zamansal ve pratiklik yönünden size daha fazla avantaj sağlayacaktır.

Ben şarj ile de uğraşmak istemiyorum” derseniz eğer, şarjı azaldığında otomatik şarj ünitesine gidip şarj olabilen makineleri tercih edebilirsiniz. Ancak şarj özelliği süpürge modellerinin hepsinde yok. Şarj özelliği olan robot süpürge, şarjı azalınca kendiliğinden şarj ünitesine döner ve cihazı şarj etmekle uğraşmazsınız.

Makine şarj oldu ama temizlik yarım kaldıysa endişe etmeyin! Kaldığı yerden devam eden süpürgeler, şarj olduktan sonra haznelerinden çıkıp bıraktığı yere dönerek yarım kalan işini tamamlar ve asla sizi yarı yolda bırakmaz. (:

Robot süpürgelerin bunların yanı sıra HEPA filtre özelliği fırça sayıları toz ve su haznesi kapasitesi gibi birçok dikkat edilmesi gereken özellikleri vardır. Örneğin HEPA filtreli süpürge, tozların temizlik sırasında yeniden havaya karışmasını önler. Özellikle solunum yolları ile ilgili sağlık problemi olan kişiler bu özelliğe çok dikkat etmelidirler ve HEPA filtre özelliğini tercih etmelidirler.

Daha çok alan süpürsün, hemen haznesi dolmasın derseniz eğer ki, yüksek toz ve su haznesi sunan bir süpürge tercih edebilirsiniz

Peki neden robot süpürge tercih etmeliyiz?

Zamandan tasarruf ettirerek size ve sevdiklerinizle verimli vakit geçirmenizi sağlar.

Klasik süpürgelerde eğilme sonucu bel ağrıları yaşanırken robot süpürgelerde böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Ayrıca kablosuz olma özelliği sayesinde çok daha verimli bir kullanım sizleri bekliyor olacaktır. Uygun tasarımı sayesinde her türlü alanda rahatlıkla kendine yer bulabilen bu ürünler, teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile birlikte temizleme kalitesini de sürekli olarak arttırmaktadır. Tamamen kendi kendine çalışan bu makineler ile bu yüzden artık yorgunluk nedir düşünmeyeceksiniz. Temizlik için gerekli olan tüm donanım ve özelliklere sahiptir.

Temizliği süreli kılar, alerji dostudurlar.

Programlanabilirdirler. Evcil hayvanlarınızın dökülen tüylerine son verir ve evinizde yer kaplamazlar. Ayrıca çocuklarınız var ise eğer onların en güzel eğlencesi olabiliyorlar. (:
O hareket ettikçe çocuklarınızın ilgisini çekiyor ve hatta oyun arkadaşı bile olabiliyorlar.

Fiyat olarak ise normal süpürgeler ile arasında çok fark olmayıp Hedef AVM mağazalarımızda uygun taksit seçenekleri ile sizleri bekliyor.

Temizlik derdini en aza indiren muhteşem makineler ile kendimizi şımartmanın vakti geldi! Unutmayalım ki her şeyden önce SİZsiniz.. Bu muhteşem makineler ile kendinize ve sevdiklerinize bolca vakit ayırmak istiyorsanız eğer sizleri mükemmel deneyim için mağazalarımıza davet ediyoruz..
Hedef Avm şubelerinde veya web sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. En güzel vakitler sizin olsun..

Sevgiyle kalın..

 


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: robot süpürge, robor süpürge fiyatları, robot süpürge, robot süpürge karşılaştırma, temizlik, yeni nesil süpürge
Haziran 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR