7-24 Hareketli Toplumun Uyku Serüveni – Yazar: Öznur Subaşı

7-24-hareketli-toplumun-uyku-seruvei

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Teknolojinin hayatımızdaki yeri her geçen gün artarken 7 gün 24 saat uyanık olan hareketli toplum yapısına bürünen evrenimizin uyku serüveni dünyasının nasıl ilerleyeceği merak konusudur.

Sosyal ağların hayatımızın bir parçası haline gelmesi ile beraber bireyler artık uyku sistemine aykırı bir direnç göstermeye başlamıştır. Peki bu 7-24 toplumu uykuya nasıl döndürebiliriz, alışkanlıklarımızı tekrar nasıl kazanabiliriz ve seçimlerimize nerden başlamalıyız?

Yatağın Teknoloji ile Tarihi Evrimi

Gün boyu kaybolan enerjimizi yeniden toplamak, yeni güne dinç başlamak ve sosyal medya alışkanlıklarımızı kenara bırakıp yatağımızın konforuna varabilmek için doğru yatak seçimi önemli bir husustur. Günümüzde artık teknoloji üst seviyelerde iken yatak teknolojisi hangi derecede dersiniz? Tarihte geri giderek döşekler ile başlayalım öncelikle.
Geçmişten günümüze kadar uzanan bu uzun yolcuğa hazır mısınız?

İnsanoğlu, var olduğu ilk günden itibaren yaşamsal ihtiyacı gereği kendisine uyku ortamı oluşturmaya başlamıştır. Yani yataklar var oluşumuz ile beraber aslında ihtiyaç gereği oluşmuştur. Fakat şu anki konforlu yataklar ile değil daha sade ve sadece koruyucu görevi gören yataklar o dönemlerde hayatımıza girmiştir.

10.000 yıl önce Neolitik çağda insanlar ilk kez ilkel yataklarda uyumaya başladılar.

Milattan önce 3400’de Mısırlı Firavun’lar, yerden yüksekteki bir şiltede uyumanın yararlarını keşfetmişler ve daha sonra ilk lüks yatak olarak Roma’lılar su yatağını keşfetmişlerdir. Uyuyacak kişi içi su dolu bir beşiğe uykusu gelene kadar uzanır daha sonra hemen yanında duran ve içinde bir şilte olan beşiğe geçerek uykuya daldıkları tespit edilmiştir. Medeniyet ilerledikçe Rönesans bezelye kabukları, saman ve zaman zaman tüyle doldurulmuş kaba yatakların üzeri pahalı kadifeler, sırmalı kumaşlar ve ipekler ile yataklar meydana getirmişlerdir.

18. yüzyılın sonlarında demirden ve pamuklu şilteden yapılmış yataklar, artık böcekler için daha az uğrak bir ortam hazırlamıştır. O vakte kadar kralın yatağında bile haşerat görmek olağan bir durumdu. İşte bu yataklara Anadolu kültüründe “döşek” adı veriliyordu.

1865 yılında yaylı yatağın patenti alındı.

1930’larda yaylı ve üzeri kapitone kumaş kaplı yataklar yaygın hale gelmeye başladı.

1950’lerde sünger yataklar ve yastıklar marketlerde yerini aldı.

1960’larda Roma’lıların daha önce icat ettiği su yatakları üretildi

1980’lerde ise şişme yatak üretildi

En akıllı girişim ise 90 ‘larda yapıldı: Çift kişilik - tek kişilik orta boyut olmak üzere boy boy yataklar üretilmeye başlandı. Amerika’da en çok tercih edilen yatak “queen size” yani “çift kişilik” yataktan daha büyük bir boy tercih edilmeye başlandı.

Döşek teknolojisinde geldiğimiz en son nokta ise günümüz yataklarıdır.

Aslında geleceğe ilerleyerek geçmişe doğru yol alıyoruz. Özel üretilen ortopedik serimiz döşek yataklar ile siz değerli müşterilerimizi tarih kokan yolcuğa ve konfora davet ediyoruz.

Bu konfora Hedef Avm şubelerimizde ve web sitemizden ulaşabilirsiniz. Aradığınızı rahatça bulabileceğiniz çeşitlerimiz sizleri bekliyor olacak üstelik inanılmaz indirimlerle. Hepinize iyi alışverişler dileriz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: uyku dünyası, en uygun yatak, yatak seçimi, indirimli yataklar
Kasım 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR