Buzdolabı Hakkında Her Şey – Yazar: Tuba Azak

buzdolabi-hakkinda-her-sey

Hedef Avm’den herkese merhaba,

Bugün sizlere her evin olmazsa olmazı, yiyecek ve içeceklerimizin taze ve kokmamasını sağlayan ve ömrünü uzatan buzdolabı hakkında blog yazısı hazırladık. Bir de yeni ev kuracaklar, buzdolabı bozulanlar yeni sistem teknoloji ile birlikte yeni yeni terimlerle karşılaşıp nasıl bir model alacağına veya karşılaştıkları bu terimin hangi amaçla kullanıldığından bir haber olabiliyorlar.

Gelin beraber buzdolapları hakkında öncelikle bu terimlere bir göz atalım:

No-Frost Özelliği:

Var olan sensörler sayesinde istenilen sıcaklığı sabit tutarak besinlerin bozulmasını geciktirir ve enerji tasarrufunu da sağlamaktadır. Genelde cam rafları olur ve rafları istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz. Bu özellik, koyduğunuz tencere ve yiyeceklerin sabit kalmasını ve devrilmemesine olanak sağlar. Karlanma yapmazlar.

Peki karlanmayı nasıl önleriz?

Var olan vantilatör nemi dışarı atarak içerdeki hava akımını sabit ve eşit miktardaki hava akımıyla buzlanmanın önüne geçer ve yiyeceklerimizi daha uzun süre saklamış oluruz ki bu bir de buzdolabımızın ömrünü uzatır.

Gün ışığı ve Taze Hava Teknolojisi:

Özellikle Vestel’de çok sık karşılaştığımız bu özellik, güneş ışığı 3w’den ilham alınarak üretilmiştir. Güneş ışığı yaşamı beslerken aynı zamanda temas ettiği noktalara hava kalitesini arttırıp bizi zararlı oluşumlara karşı korumaktadır. Bu şekilde gün ışığı da buzdolabındaki havayı temizleyip temas ettiği gıdaların kalitesini arttırmadır. Bu sayede gıdalar daha uzun ve taze bir şekilde kalır.

Multi Air Flow Özelliği:

Yeni nesil ikili soğutma olan bu özellik, her rafa ayrı ayrı havalar üfleyerek dengeli bir hava akımını sağlamakta ayrıca soğutma işlemini hızlandırarak yiyeceklerimizin daha uzun şekilde taze kalmasına yardımcı olur.

Cool Box, Cool Max, Cool Door Özelliği:

Normalde soğutulma işlemi birkaç taraftan yapılırken bu özellikler sayesinde buzdolabının dış kapağından da bu soğutma işlemi yapılabilmektedir. Bu sayede yine her noktaya hava akımı kusursuz bir şekilde soğutma işlemini devam ettirmektedir.

Nem Ayar Mekanizmalı Sebzelik Bölümü:

Buzdolabının ayarı +4 derece ve -18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Bu ayar, kişiden kişiye ve mevsime göre derecelendirilebilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması önemlidir ki +2 ve -20 aralığında ayar yapılması önerilenler arasındadır.

Kahvaltılık çekmecesi bölümü:

Peynir, salam, sucuk gibi kokulu besinlerin muhafazasını ve dışarıya koku çıkarmasını önleyen bölümdür ki düzen açısından da oldukça güzel bir görüntüye sahiptir. Kahvaltılık bölümü, 0 derece bölümü olarak geçer ve dondurucuya koyulacak ürünler öncelikle bu bölüme sonra da dondurucuya alınabilir ve dondurucudan çıkartılan fazla gelen ürün 1 hafta kadar bu bölümde saklanabilir.

İç Aydınlatma:

Mutfak ışığını açmadan en uç kısımlarını bile aydınlatmaya yeterli ışık sistemi ile donatılmış olması, bize kullanım kolaylığı sağlayan özelliklerden bir tanesidir.

Süper Soğutma Ve Şok Dondurma:

Süper soğutma tuşuna bastığınızda hızlı bir şekilde +2 dereceye kadar soğutucu kısmındaki ısı düşürülerek yeni malzemeler buzdolabına yüklendiği zaman yiyeceklerin vitaminini korunması sağlanır.

Şok dondurma ise sürekli olarak cihazın çalışmasıyla yiyeceklerin donmasını sağlamakta ardından yine kendi kendini kapatarak eski konuma getirmektedir.

Bunlar çokça duyduğumuz ama çokta üzerinde durulmayan terimlerden birkaçıydı. Şimdi buzdolabı alırken dikkat edilmesi gerekenlere bakalım;

  • İhtiyacınıza Uygun Bir Buzdolabı Seçin

Geniş bir aileye sahipseniz, buzdolabınızın iç hacmi çok önemli bir rol oynamaktadır. Sizin ihtiyacınızı karşılamayan bir ürün kullanım açısından da zorluk çıkartacaktır.

  • Buzdolabınızın Tasarımı ve Hacmi

Bazı mutfak severler, mutfak düzenini ankastre olarak ayarladığı için dolap düzenini buna uygun buzdolabı seçmelidir. Bir de hacim olarak geniş aile olanların en az 600 litre hacimli bir buzdolabı seçmesinde fayda vardır.

Buzdolabı kapağının yer değiştirmesi de çok önemli bir özelliktir. Bu şekilde tasarlanan ve üretilen buzdolapları, bazı mutfaklarda konumu gereği kapağının sol tarafta değil de sağ taraftan olması gerektiğinde işi oldukça kolaylaştırır.

  • Buzdolabı Tipini Doğru Seçmeniz

Tek kapaklı dolaplar: Ortalama 5 kapaklı olan bu dolaplar aynı zamanda fiyat açısından da makul seviyelerdedir. Genelde bekârların ve otellerin odaları için tercihi olan bu ürünün hacmi de biraz daha küçük oluyor.

Çift kapılı buzdolabı: Standart buzdolabı modelleridir. Bunlar da kendi içlerinde “kombi tipi, gardırop tipi” olarak ikiye ayrılır.

Kombi tipinde buzluk kısmı aşağıda soğutucu kısım ise üstte kalır ve genel anlamda günlük kullanım için eğilmenize ihtiyaç kalmadan ürünü kolaylıkla kullanabilirsiniz ancak evde küçük çocuk varsa altta dondurucu olma özelliği çocukların kapağını açabileceğinden ötürü çok tercih edilmez fakat genel anlamda sıkça karşılaştığımız ve firmaların ürettiği bir modeldir.

Gardırop tipi buzdolapları: Bu buzdolapları iki yana açılır kapıdan oluşmaktadır bu sebeple buna uygun mutfağın ve alanın olması çok önemlidir. Dondurucu kısmı büyük olan bu ürünler hacim açısından da oldukça büyüktür.

  • Yetkili Teknik Servis

Almış olduğunuz ürün muhakkak yetkili servis tarafından açılmalı ki olası bir hasar tespitinde ve hasarda servis gerekli işlemleri yapıp garantisini aktifleştirsin. Eğer ki siz servisten önce açarsanız ürün garanti kapsamından çıkar ve olası bir hasarda hak sahibi olamazsınız.

  • Enerji Sınıfı

Buzdolabı, evimizin sürekli çalışan beyaz eşyası olduğu için tasarruf kısmı da çok önemli etkenlerden biridir. En az 10 yıl kullanacağınız ürünün faturanıza katkısı oldukça büyük olacağından bu tarz ürünlerin fiyatları sizi geri çekmesin. (:

Almış olduğumuz ürünün tanınırlığı olması, kullanım ve servis açısından sizlere daha büyük avantajlar sağlar.

Altus, Profilo, Samsung, Regal ve Vestel gibi birçok markayı Hedef Avm ve Hedef Avm web sitemizden temin edebilir, kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Daha fazla model ve ürün çeşitliliği için sizleri Hedef Avm’ye bekliyoruz.

Sevgiyle kalın..


*Hedefim Alışveriş Merkezleri Blog - Tüm hakları saklıdır. Kopyalanamaz, taklit edilemez, değiştirilemez. İzinsiz kullanıldığı tespit edildiği halinde gereken yasal işlem başlatılacaktır.
Etiketler: buzdolabı, en uygun dolap- uygun dolap fiyatları
Kasım 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR